Knulla i falköping segemyhr homosexuell

På Sahlgrenska får personal vid rättspsykiatrin och barnsjukvården samma erbjudande. Vid Södra Älvsborgs sjukhus i Borås gick samma erbjudande ut men togs tillbaka. Där fick sammanslagningar av avdelningar lösa problemen. På Skaraborgs sjukhus är det ännu inte aktuellt, säger Inger Levin. Vårdförbundet menar även att de kronorna är för dåligt betalt.

Vi fick samma belopp för samma åtgärd för 15 år sedan. Något har väl hänt under den tiden, säger Mariette Björk. Mariette Björk konstaterar att utvecklingen är väntad. Kommer att splittras inför hemresan Sjuksköterskor i kompetensgrupp 1 vid Skas akutmottagningen erbjuds kronor extra i timman om de går in och tar extra pass på sin ledighet.

Varken arbetsgivare eller fackförbund är speciellt förtjusta i åtgärden. De kördes till Skåne men utvisningen dröjde och efter en vecka i ovisshet splittras nu familjen.

Julijana Filipovic och Ivan Cule har bott i Sverige i åtta år och under den tiden har de fått fyra barn. För ett par veckor sedan fick de besked att de inte får stanna i Sverige.

Förra onsdagen hämtades de av Migrationsverket för att, som de fått besked om, utvisas under fredagen. Mellanlandning Men så blev det inte och familjen har tvingats leva i ovisshet den senaste veckan. Först i tisdags fick de besked om utvisningen.

Jag och barnen åker på torsdag och Ivan åker på fredag, säger Julijana Filipovic över telefon. Familjen befinner sig under Migrationsverkets ombesörjning i Malmö och ska alltså skickas till bosniska Sarajevo i två omgångar. Vi mellanlandar i ien. Det är jag och fyra småbarn med alla grejer. Vi åker inte på någon semester. Det är hundra kilo packning och fyra barn. Och ingen som hjälper mig i ien, än så länge. Det kommer att bli en jobbig resa. Jag vet inte ens hur barnen kommer att reagera på sin första flygresa?

Praktiska skäl Hennes avresehandlingar löper ut i dag men familjen har inte fått någon förklaring till varför de splittras. Jag förstår inte varför de inte har kunnat lösa det. Vi skulle åkt förra fredagen men har levt i ovisshet en vecka.

Det är inte rättvist, speciellt inte eftersom det är barn inblandade. Men det är som det är, vi kan ändå inte göra något. Det enda alternativet är att hålla humöret uppe. För barnen, säger hon. Fredrik Bengtsson är presschef på Migrationsverket och han kan inte se några konstigheter i familjens dokumentation. Inte heller att de skulle fått besked om någon annan utresedag än de två dagar som nu gäller. Jag tycker synd om vår närmaste arbetsgivare på Skas, de gör så gott de kan. Det är politikerna som måste se till att det finns pengar till den vård som beställs.

Tack vare tidigare beslut står de med skägget i brevlådan, vi har varnat för det här länge. Alf Ehn Julijana Filipovic och hennes familj har bott i Sverige i åtta år. Utvisningen påbörjades förra onsdagen men först i dag kommer delar av familjen att flygas till Bosnien. Välj mellan olika sorter g, jfr-pris Välj mellan Kycklinginnerfilé och Kycklingfilé. Tvättmedel flytande ml, jfr-pris 0: Sköljmedel ml, jfr-pris 0: Christer Abrahamsson berättade om trafikolyckan och vägen tillbaka vid gårdagens trafikdag för gymnasieelever.

Christer Abrahamsson skulle egentligen inte kunna stå inför talet gymnasieelever och prata om trafikolyckan som höll på att bli hans död. Efter olyckan sa läkarna att jag skulle bli ett kolli resten av livet, säger Christer.

Han är 34 år i dag och det har gått drygt tio år sedan septembernatten när han skulle korsa Majorsgatan i Skövde. Jag hade varit på fest med brorsan och några kompisar. Jag kommer inte ihåg vilka de var eller vilka de är, men jag hade druckit för mycket. Jag sprang till och med tillbaka för att ta lite mer sprit.

Kastades upp Han minns inget från olyckan, men har fått förloppet berättat för sig i efterhand. Han sprang efter de andra över gatan och såg förmodligen aldrig bilen som från sidan träffade honom hårt. Tydligen slog jag huvudet i rutan och kastades sex sju meter upp i luften.

Jag kastades runt som en propeller. Skadorna var livshotande och utgången länge oviss. Christer fördes till Linköpings sjukhus i helikopter med svåra skall- och skelettskador. Han överlevde, men läkarna trodde aldrig att han skulle kunna gå igen. Läkarna hade sagt till min pappa att jag skulle bli ett kolli som inte kunde prata eller gå igen, berättar Christer för SLA innan han i går föreläste för en grupp gymnasieelever som hade trafikdag på SRTC: Budskapet till eleverna är tydligt se vad alkoholen kan ställa till med.

Jag vill berätta om hur det kan gå och hur det påverkat mitt liv och vilka problem jag fått. Jag gillade att festa och vara full, men det kostade mig mycket. Bara en vecka innan olyckan hade jag fått jobb på Volvo. Järnvilja Samtidigt är hans levnadsöde en berättelse om en vilja av stål. Vändningen kom under de tre åren på hjärnskadelinjen vid Framnäs folkhögskola i Piteå. Steg för steg har Christer gjort förbättring efter förbättring. Men det har gått år av träning, träning och åter träning.

Christer beskriver I voltbilen fick Markus Karlsson och Mattias Alvemyr känna på känslan av att hamna upp och ner med bilden. Tänk er själva att försöka byta påslakan med bara en arm Jag ger mig aldrig innan jag är klar och vill helst klara mig själv. Den största framgången var när jag till slut lärde mig att renbädda sängen själv.

Det tar 20 minuter när det går bra, men nu behöver jag inga personliga assistenter längre, säger Christer, som numera också klarar sig utan god man. Tränar ständigt I dag praktiserar han några dagar i veckan på Gengåvan, men mycket av tiden går till träning, men också till vila.

En dag som i går tar mycket kraft. Jag måste träna hela tiden för att kroppen ska orka. I de dagliga rutinerna ingår också att spela trumpet. Det hjälper till för att hålla uppe hans lungkapacitet, men musiken har även hjälpt honom i rehabiliteringen av de svåra hjärnskadorna han fick. Christer berättar att han att i stort sett fick lära sig allt han kunde en gång till. Känslomässigt har de tio åren efter olyckan varit upp och ner. Frågan om varför det hände finns där, men Christer har lagt grubblandet bakom sig.

Christer har tidigare varit ute i Skövdes skolor och berättat om riskerna med alkohol i trafiken. I går var första gången han gjorde det under en trafikdag för delar av eleverna i årskurs tre på gymnasiet. Hans berättelse är en tankeställare om vad som är viktigt i livet och hur lätt man kan förlora möjligheten att genomföra mycket av det man vill med sitt liv, säger Magnus Svensson projektansvarig för trafikdagen.

Vi gör en pilot, ett test i liten skala i dag med en trafikdag för årskurs 3. Vi är nöjda med dagen och målet är att kommunerna och skolorna vill ha detta i en återkommande form, säger Magnus.

Mannen erkände 13 år gammalt Skövdemord åringen ska undersökas Åklagaren vill att mannen ska fällas försvararen att han ska frias. I går hölls slutanföranden i rättegången gällande mordet på en Skövdebo år Men innan målet avslutas ska mannen genomgå en läkarundersökning. Under två dagar de senaste två veckorna har rättegången genomförts i Göta hovrätt i Jönköping.

Den tredje rättegångsdagen var i går och den skulle också ha avslutat den mycket uppmärksammade mordrättegången som är ett resultat av att Högsta domstolen beviljat resning i ärendet. Läkarundersökning Men eftersom hovrätten redan tidigare i veckan, enligt uppgift från Lars Friedner, domare i hovrätten, fattade beslut om att den årige mannen ska genomgå en så kallad liten sinnesundersökning drar rättegången ut på tiden.

Undersökningen tar ett par veckor och därför kan förhandlingen inte avslutas förrän den är klar, vilket beräknas bli i mitten av juni. Den blir aktuell först vid nästa förhandlingstillfälle. Det är bestämt att vi avslutar rättegången den 14 juni, säger Lars Friedner.

Fria eller fälla Vice chefsåklagare Marianne Aldén anser att det är styrkt att den årige mannen som också frivilligt gått till en polisstation och erkänt det mord han tidigare friats för i alla instanser är skyldig till brottet.

Narkotikapåverkad Men under rättegången sade han också att han var narkotikapåverkad när han gick till polisen för att erkänna och han sade sig dessutom vara utsatt för en konspiration av myndigheter och andra. Jag kände mig förföljd, bevakad, avlyssnad. Det är som kaos i huvudet på mig. Någonstans inom mig känner jag att jag är oskyldig. Hans försvarare, advokat Thomas Bodström, framförde i sitt slutanförande i går att han vill att hans klient ska frikännas. Vi agerade direkt, säger Skövdeföreningens ordförande.

Polisen är fortsatt mycket förtegen om den polisanmälan som gjorts mot mannen och den förundersökning som inletts, mannen är misstänkt för sexuellt ofredande. Jag vill inte säga något ytterligare om ärendet, kommenterar Magnus Karlsson, utredningsbefäl vid Skövdepolisen. Orättvist behandlad SLA var i går i kontakt med den förening i Skövde där mannen har varit verksam.

Ordföranden säger att man agerade direkt när misstankarna fördes fram. Så fort det uppdagades skiljdes han från alla uppdrag i föreningen. Det var väl för ett par veckor sedan. I det läget kände vi till att ett barn hade drabbats.

Vi pratade då med honom och vår uppfattning var att han inte insåg att han gjort något dumt och väldigt, väldigt olämpligt utan kände sig i stället orättvist behandlad av oss.

Svärdfynd vid mordoffers grav som mördades i Skara gjorde ett makabert fynd när hon nyligen besökte sonens grav, skriver Skaraborgs läns Tidning. Föremål hade placerats ut runt gravstenen och i marken var ett halvmeterlångt svärd nerstucket. Modern till en man Coop Välj mellan olika sorter och rostningar.

Det krävs kraft för att få ner den i jorden ett par decimeter, konstaterar Lars Johansson, kommissarie på länskrim i Skövde. En man avtjänar fängelsestraff för mordet. De ska ha placerats dit under andra veckan i maj. Vi vet inte vad det är för mening eller symbolik i detta men vi är intresserade av tips, om någon sett något under den här veckan, säger Lars Johansson till TT. En vagnschef anställd vid Skaraborgs regemente P4 i Skövde skadades på onsdagsförmiddagen i en olycka under en bataljonsövning på Revingehed i Skåne.

Vagnschefen ska ha stått upp i luckan när det stridsfordon han förde tunika Han ska då ha träffats av en större gren. Detta enligt Sveriges Radio Malmöhus. Den skadade var vid medvetande då han fördes i ambulans till Universitetssjukhuset i Lund. Musik och bilar på torget Sommar i city för fjärde året Färre dagar, men större kraftsamling.

Så sammanfattas årets upplaga av Sommar i city. Det blir aktiviteter, konserter, entusiastfordon och servering. Sommar i city blir det för fjärde året i Skövde. Från början var det ett projekt som Skövde cityförening hade, förra året klev Next Skövde in som medarrangör. Vi kände inför i år att vi behövde utveckla och få med mer av näringslivets åsikter, säger Jenny Almén Linn, affärsområdesansvarig för turism på Next Skövde. En annan målgrupp För att lyssna av dessa åsikter anlitades Martina Lindén på Kavat event som är projektledare för evenemanget.

Vi testar en annan målgrupp i år med konserter och olika aktiviteter. Det blir servering i år igen med Glädje på torget, många tyckte att det var viktigt och hör till. Jag tror handel föder handel. Lockar man ut folk fylls andra restauranger också. Vi jobbar med butiker och erbjudanden, det känns som att de är på, säger hon. Nytt för i år är också att Sommar i city koncentreras Sittkuddar 2för Vi börjar tidigare och aktiviteterna pågår längre.

Jag tror handlarna uppskattar att vi drar in folk tidigare till stan, säger Magnus Franzén från Skövde cityförening. Talangjakt Den tredje juli kommer Lasse Holm, det blir också aktiviteter på Hertig Johans torg, lokal underhållning och trubadur. Den tionde juli är det dags för talangjakten Stjärnskott med Janet Hurra för Hemtex 40 år! Nya erbjudanden varje vecka Leon som gästartist, det blir också aktiviteter och lokal underhållning.

Den 17 juli är det Timoteij som uppträder, det blir aktiviteter och lokal underhållning. På torsdagarna under juli och halva augusti kommer entusiastbilklubbar för att visa upp sina fordon.

Då kan man kika, prata, diskutera hästkrafter och krom. Det lutar åt att vi ska ha med motorcyklar också, säger Magnus Franzén. Ska åtgärda kallras FOTO: Det blir ett vindfång för att undvika kallras och värmeförlust, säger Anders Nilsson, biträdande centrumchef på Diligentia. Ombyggnaden väntas ta mellan två och fyra veckor och kommer att påbörjas i mitten av juni.

Under tiden öppnar vi en tillfällig entré i det öppningsbara fönstret som Subway har mot sin uteservering, säger Anders Nilsson. Den ombyggda entrén kommer att bli liknande de mot Lögegatan samt Rådhusgatan. Åtgärden är sedan länge inplanerad och anledningen är det kallras och den värmeförlust som nuvarande entrédörrar innebär. Som en del i det kontinuerliga fastighetsunderhållet kommer Diligentia också se över andra entrédörrar på Commerce. Bli månadsgivare i dag.

Gå in på cancerfonden. Läs mer om vår utbyggnad på telia. Bland annat stod prisutdelningar på programmet. För tolfte året arrangerades i går den produktionstekniska dagen hos IDC west Sweden. IDC står för industrial development center och är Skaraborgs utvecklingsbolag för industrin.

En stor inspiratör Traditionsenligt delades även två utmärkelser ut och i år delades studentpriset mellan två personer. Mattias Lavsjö blev årets produktionstekniker, och Bjarne Bergström och Tommy Sellgren blev årets produktionstekniska studenter.

En fastighetsägare i Skövde vill plantera skog inom en fornlämning. Länsstyrelsen säger ja men på vissa villkor. Fastighetsägaren har anmält till Skogsstyrelsen att han vill avverka, markbereda och därefter återplantera skog på ett område där det står en milsten.

Markanvändningen för området är klassat som skogsbruk och återplantering av skog ingår som en del i det. Därför säger länsstyrelsen ja men på villkor att fornlämningen eller fornlämningsområdet inte skadas. Tillståndet gäller i tre år och fastighetsägaren ansvarar för att personerna som utför arbetet känner till besutet och uppfyller villkoren i det. Han fick följa med för provtagning och är nu misstänkt för ringa narkotikabrott genom eget bruk i går kolliderade två bilar på Gamla Kungsvägen nära Kvantum.

Ingen människa skadades men den ena föraren blåste positivt och fick följa med för provtagning i går larmade personalen på Systembolaget i Commerce polisen eftersom en man var aggressiv och hotfull.

Polisen, som känner mannen sedan tidigare, skrev en anmälan om olaga hot. Mattias Lavsjö arbetar på Moelven list i Lovene där han har drivit företagets förbättringsarbete under ett antal år.

Han är en duktig ledare och en stor inspiratör. Han har stöttat och hjälpt sina kollegor. Arbetet har resulterat i en ökad effektivitet och ökad leveranssäkerhet, säger Mattias Karlsson, produktionsanalytiker på IDC. Hitta flaskhalsar Bjarne Bergström och Tommy Sellgren har tillsammans gjort exjobb på Volvo powertrain. De har arbetat med simulering och optimering. De byggde en modell av hur flödet fungerar i dag och utifrån den gjorde de analyser av var flaskhalsarna finns.

Cirka 90 utställare Mattias Lavsjö blev årets produktionstekniker, och Tommy Sellgren och Bjarne Bergström blev årets produktionstekniska studenter.

Båda priserna består av kronor. Rubriken för dagen var högre Industrimässa i Billingehov En mässa för den tillverkande industrin pågår i Billingehov i Skövde. Cirka 90 utställare finns på plats. Euro expo industrimässa startade i går i Billingehov. Det är en fackmässa för tillverkande företag och cirka 90 utställare finns på plats. Det är lokala och rikstäckande företag, säger Marina Carlsson från mässarrangören. Tillverkande företag inom en radie på fem-tio mil från Skövde har bjudits in till mässan och Marina Carlsson upplever gensvaret som positivt.

Det har varit en jämn ström med besökare, berättar Lena Lindström, key account manager på maskinuthyrningsföretaget Ramirent som har en monter på mässan. Euro expo har funnits i Sverige sedan och arrangerar mässor i både Sverige och Norge. I Skövde var mässan senast år Årets mässa fortsätter och avslutas i dag. Löser bemanningsproblem under semestern produktivitet och i gruppdiskussionerna framkom att kompetensförsörjning, en effektivare produktion och marknadsföring är mycket Militärer ska köra ambulanser i sommar Militära sjukvårdare ska jobba som tekniska assistenter i Skaraborgs sjukhus ambulanser i sommar.

Ambulansverksamheten har problem med bemanningen under semestern. Att låta militära sjukvårdare köra ambulanser är ett sätt att lösa problemen.

Soldaterna kommer från Trängregementet i Skövde och gör just nu praktik hos ambulansverksamheten. De ska främst köra fordonen och vara behjälpliga åt den som är medicinskt ansvarig i ambulansen. Troligtvis kommer vi att använda oss av fyra medarbetare, säger verksamhetschefen Elisabeth Hellström till SR Skaraborg och tillägger: Vi gör det här för att klara vårt uppdrag.

Förslaget är inte okontroversiellt. Kommunal pekar på en överenskommelse som säger att alla viktigt för att öka omsättningen. Skas hävdar att de som deltar i utbildningen har militär sjukvårdsutbildning. Några har en kompetens som motsvarar en undersköterskeutbildning och att överenskommelsen om utbildningskravet på minst endast gäller fast anställd personal. Skaraborgs sjukhus fick ja, av regionens ägarutskott, på sin begäran om att använda eget kapital för att täcka ett beräknat underskott på 14 miljoner för Skas har även gjort en hemställan i samma ärende för men då gäller det 17 miljoner.

Den begäran avslogs men ärendet ska behandlas av både regionstyrelsen och regionfullmäktige. Folkpartiet vill att Skas ska få göra en förlust och gjorde en protokollsanteckning. Ny tillverkning på gång i Swedwoodfabriken Två kandidater slutförhandlar Mycket talar för att Swedwoods fabrik i Tibro får fortsatt tillverkning även efter att de sista anställda lämnar företaget den sista juni.

Förhandlingar pågår med två företag som vill starta tillverkning i de Ikeaägda lokalerna. Vd Lennart Brandel hoppas på en lösning inom 1 3 månader. Vi har hållit på att söka ersättningsjobb för våra anställda allt sedan varslet lades, säger Lennart Brandel. Inriktningen har varit att hitta företag som vill starta tillverkning i hela eller delar av fabriken och skapa nya jobb för de anställda som förlorar sysselsättningen efter höstens besked om nedläggning.

Kontakta oss redan idag så förbereder vi din försäljning på bästa sätt och skapar ett perfekt utgångsläge för din bostadsaffär. Välkommen till oss, din lokala mäklare! SE berättar Lennart Brandel. Han hyser gott hopp om att fler nu ska få sysselsättning när företaget förhandlar med två intressenter som vill starta tillverkning i lokalerna utmed Fågelviksleden.

Tibro Blåbandsförening genomförde årets hemliga resa och som vanligt var det Gunborg Karlsson och Alvar Johansson som hade planerat resan. Första stoppet var redan i Tibro och möbelmuseet där Hans Englund guidade. Trots att näst intill alla av resenärerna var gamla Tibrobor var det bara ett fåtal som besökt museet på dess nuvarande plats tidigare.

Resan fortsatte till Forsvik där bussen byttes mot ett pyttelitet sightseeingtåg. Vid kanalen i Forsvik defilerade närmare motorcyklar och resan avslutades i båtshuset vid Gammelrud.

Eftersom detta var den sista resan som Gunborg och Alvar ska anordna avtackades de på det varmaste. Sökt med konsult Vi har haft en konsult till hjälp och sökt brett över hela världen efter företag och har nu två kandidater som vi arbetar med.

Inom 1 3 månader ska vi ha ett definitivt besked. Lennart Brandel kan inte gå in på vilka företag det handlar om och inte Lennart Brandel, vd Swedwood. Det är lite för tidigt att säga hur många, eftersom företagen skissar på sina planer.

Uppsving för trädgårdsintresset Städar och rengör Företagen kan också vara intresserade av att ta över en del av den moderna maskinparken. Swedwood har redan sålt en del liner och har planer för att sälja mer om inte planerna, av någon anledning, går i lås med de nya intressenterna.

Tillverkningen avslutades i april och flertalet av de kollektivanställda slutar sista juni. De arbetar nu med att rengöra maskiner och lokalerna, för att ge de nya en bra start.

Arbetet avslutas inom kort och det kan bli tal om permittering den sista tiden. Sedan beror det på hur snabbt de nya företagen tar över innan Swedwood helt lämnar Tibrofabriken. Växtmarknaden brukar anordnas varje år men har tidigare varit på hösten. I år har den åriga föreningen beslutat att ha arrangemanget just i början på trädgårdssäsongen, närmare bestämt den 1 juni.

Man kommer att hålla till i trädgården på VillAnns café mitt i Tibro centrum. Flera företag medverkar med visning och försäljning av växter, bland annat pelargoner.

Det blir också visning av gräsklippare och olika handredskap för trädgården. Även robotgräsklippare kommer att demonstreras. Det är roligare att ha marknaden i början av sommaren då odlingssäsongen inleds och intresset är på topp, tycker Hans Örtlund, nyvald ordförande i trädgårdsföreningen. Stort intresse Att odla är inne just nu och då inte minst att odla egna grönsaker. Odling på balkonger är en annan sak som kommer mer och mer. Så det har blivit ett väldigt uppsving för det här intresset, säger Hans som tror på många besökare den 1 juni.

Med växtmarknaden vill de sprida information om växter, odling och allt som hör till. Men det ska också bjudas på musikalisk underhållning av Tibro Celtic Band. Föreningen var också med då Må bra veckan startade för att göra reklam för sin verksamhet och värva nya medlemmar. Önskar fler yngre Vi behöver flera yngre medlemmar. Dessa är extra välkomna, säger Birgith Gustavsson, vice ordförande. I dag är man cirka hundra medlemmar och föreningen är ansluten till riksförbundet Svensk Trädgård.

Som medlem får man tidningen Hemträdgården. Föreningens ändamål är att främja den fritidsmässiga trädgårdsodlingen och boendemiljön. Förhoppningen är att den anrika föreningen ska få leva vidare och samla alla trädgårdsintresserade till möten och arrangemang.

Flera verksamheter jobbar nu tillsammans Festlig invigning av nya lokaler Band knöts samman, Moa Andersson sjöng med barnen och korvgumman kom på besök. Det var en riktig fest när barnavårdcentralen invigde sina nya lokaler och samtidigt firade familjecentralens dag. Banden knöts samman för att visa att flera olika verksamheter nu jobbar tillsammans i samma lokaler.

Ett bra sätt att fördela kostnaderna när du prenumererar. Ett sätt att visa att samverkan och kommunikationen fungerar. Tre huvudmän Vi har tre huvudmän och det är barn och utbildning, socialtjänsten och primärvården och det är olika yrkeskategorier som jobbar tillsammans.

Vi har fått en mötesplats som är unik och som vi ska vara stolt över och rädda om, säger Anette Olsson som är samordnare. Språkoteket I de nya lokalerna finns även Familjecentralen, Språkoteket och en del av socialtjänstens verksamhet. Vi vänder oss till de pedagoger som möter barn med försenad språkutveckling. Där vi hjälper till med tips och råd men även språkinlärningsmetoder, Bio Vintergatan Baksmällan del 3 Fre, sö, tis kl 19, 80 kr, fr 11 år Inte bara honung Sön 16, mån kr, fr 15 år Moa Andersson stod för underhållningen när de nya lokalerna för BVC, Familjecentralen och Språkoteket invigdes.

Christina Jonsson som är martemeopedagog har också ett kontor i lokalerna. Det är en videobaserad metod för att lyfta det positiva. Jag filmar barn och pedagoger som jag sedan analyser för att visa på vad som är utvecklingsstödjande. Det är effektivt att med hjälp av bilden se vad som är positivt och utvecklande för barnen. Den stora höjdpunkten för dagen var Moa Andersson som bjöd på sång och musik för alla barn som hade kommit för att delta i firandet.

Tillsammans sjöng de den ena barnvisan efter den andra och barnen var helt med på noterna. Lars och Rolf som fortfarande är aktiva spelare berättade om sina idrottsliga karriärer när Idrottshistoriska femklövern hade träff i Sporthallen i Tibro. Från början spelade de båda i Tibro Bordtennisklubb som bildades , en förening som lades ned på talet.

Kyrkorna i Tibro och Bilda Primärvårdschefen Liselotte Eriksson och ifo-chefen Jurgita Marmefelt hjälptes åt att knyta samman ett band med, en hand var för, som en symbol för samverkan och kommunikation. Samordnare Anette Olsson syns i bakgrunden.

Besökarna bjöds även på en uppvisningsmatch i bordtennis och de fick själva tävla i rundpingis där mästarnas mästare slutligen blev Lasse från Karlsborgs Idrottshistoriska sällskap. Anneli Malm Tibro kommun. Första möjligheten att komma med förslag Inga medborgarförslag denna gång Det var första gången som kommuninvånarna kunde lämna in ett medborgarförslag till kommunfullmäktige.

Den här gången hade ingen gjort det men Socialdemokraterna lade en motion om fler hjärtstartare. Öppnar för säsongen Medborgarförslag är alldeles nytt och ett led i att öka demokratin och möjligheten till att påverka. Varje medborgare kan komma med förslag till fullmäktige och behöver inte gå via något parti. Det behövs heller ingen särskild blankett utan man kan mejla eller skiva ett brev bara namn och adress är med, säger kommunfullmäktiges ordförande Lars Åke Carlsson M. Ett medborgarförslag kan vara tankar på förbättringar och förändringar eller kan- Folke Dahlberg visas i Forsvik På lördag öppnar Forsviks Bruk för säsongen och det med en minnesutställning av Folke Dahlberg.

En konstnär som har många beröringspunkter med Karlsborg. Förra året firades att det var år sedan Folke Dahlberg föddes och utställningen i Forsvik är nu den sista. Det är en utställning där alla verk är i privat ägo och den passar här efter som han Folke Dahlbergsutställningen på Forsviks Bruk invigs på lördag och pågår fram till 25 augusti. Onsdagen den 12 juni kl 18 på Sötåsenskolan, Töreboda.

På stämman ska ärenden enligt bolagsordningen behandlas. Kom- Lars Åke munfullmäk- Carlsson M. Jag har varit här och har anknytning hit. Bland annat finns här ett foto när han besökte Forsviks sluss, säger Agneta Filmer-Sankey som är kommunikatör på Forsviks Bruk.

Tänkvärt I utställningen ingår ett tal tavlor i både tusch och olja tillsammans med hans diktsamlingar och skrifter. En del av utställningen har kallats tankegången och där tänkvärda citat av Folke varvas med hans tavlor. En utställning som Folke Dahlberg sällskapet står bakom vars syfte är att fördjupa intresset och förståelsen för konstnären och hans verk.

Ställa frågor Allmänhetens frågestund är en annan punkt på fullmäktige som riktar sig direkt till medborgarna och där de kan ställa frågor till politikerna som de får svar på, frågan måste dock vara inlämnad i förväg. Jag tar alltid kontakt med frågeställaren och upplyser Vättern och öar Folke Dahlberg föddes i Askersund och mycket av hans konstnärskap har inspiration från Vättern med dess öar och stränder.

Han drunknade i Karlsborgsviken under en båtfärd , dagen innan hans diktsamling Havet slutet kom ut. I samband med invigningen dem om reglerna, alla är inte vana och det är för att de ska känna sig trygga. De får även veta att de har möjlighet att ställa följdfrågor med anledning av det svar de får men det är frivilligt.

De får alltid ett skriftligt svar även om de inte deltar. En motion lämnades in av socialdemokraten Peter Dahlqvist som vill att kommunen köper in hjärtstartare för att öka säkerheten kommer bland andra kulturchefen Kerstin Lorentz samt Jonas Modig och Leif Spetz från Folke Dahlberg sällskapet att tala. Han skriver att han observerat att det saknas hjärtstartare på flertalet av kommunens arbetsplatser något han anser behöver åtgärdas då kommunen är den största arbetsgivaren i Karlsborg.

Motionen lämnade vidare till kommunstyrelsen för beredning. Anneli Malm Agneta Filmer-Sankey vid den tankegång där tänkvärda citat av Folke Dahlberg har varvats med hans konstverk.

Vargparet kan fått valpar Det vargpar som flyttades från Norrland till Tiveden kan ha fått valpar. Vi ser att tiken legat still några dagar och det ser nu ut som de fått valpar, säger Helene Lindahl som är projektledare för genetisk förstärkning på Naturvårdsverket.

Informationen om hur vargarna rör sig kommer från de sändare som de utrustats med. Vargarna placerades i Tivedens nationalpark och rör sig nu i ett område främst öster och norr om sjön Unden. Hur många valpar det är vet de inte än men i slutet av juni när de märker att tiken lämnar lyan ska de besöka platsen och ta prov på spillningen för att konstatera hur många som fötts. Nordevall II kommer att ligga vid kajen. Utställningen pågår fram till 28 augusti.

Anneli Malm Vargar får i medeltal 5,5 vargar och genetiskt viktiga får oftast fler, upp till 11 valpar. Normalt sett är det bara en fjärdedel som överlever tills de själva får valpar.

Vargparet i Tiveden är invandrade och i stort sett obesläktade med de skandinaviska vargarna och valparna anses som värdefulla i arbetet med att minska inaveln i den svenska vargstammen. Hjo kan nu även officiellt skylta med att vara Trästad. Precis som Nora och Eksjö kan sedan tidigare. Hjo har nämligen fått godkänt att skylta brunt om Trästaden. Väl framme på parkeringen bakom Park kan besökarna gå en guidad tur genom trästaden, förbi torget och tillbaka via hamnen.

Vi har ansökt och blivit godkända att få sätta upp den bruna vägskylten som anger turistvägen till en särskild sevärdhet. Vi är nu jämställda med Nora och Eksjö som sedan tidigare har brun skylt med Trästaden, berättar kommunens informatör Lena Bogren. På infarterna till Hjo, som Skövdevägen, sitter de bruna skyltarna om Trädstaden, som leder turisterna till parkeringen vid Park.

Redan vid infarterna från Jönköping, Skövde och Karlsborg sitter de bruna skyltarna, som leder turisterna till parkeringen bakom medborgarhuset Park. Här är det lätt att parkera bilen, de flesta turister i Hjo är ju bilburna. Härifrån tar de sig lätt runt i stan och kan gå den rundtur genom trästaden som finns beskriven på informationstavlan vid Hjoån.

Ladda ned QR-kod Christina Jonsson har illustrerat staden och genom att ladda ner QR-koden i sin smarta telefon får man information via ett pdf-dokument med karta och text om vart man ska gå och om vilka sevärdheter man passerar utmed vägen. Rutten går via Ånabacken till Hantverksgatan vidare mot Sjögatan och Skolbryggan i dess ända. Efter det ombyggda torget passeras bland annat Estrid Ericsons plats utanför gamla Hotell Royal i Hamnbacken innan man når Strömparterren, får veta mer om Många obehöriga till gymnasieskolan Allt fler ungdomar klarar inte grundskolan och blir därmed inte behöriga till gymnasiet.

I Hjo var det under fjolåret 16,5 procent av eleverna som inte fick fullständiga betyg. Bara Gullspång 25,5 procent och Tibro 20,9 procent hade fler elever som inte klarade behörighetskraven. Det kan jämföras med då 6,7 procent av eleverna i Hjo inte fick gymnasiebehörighet. Det framgår av rapporten Ung i Västra Götaland där LO-distriktet i Västsverige kartlagt sambandet mellan skola, arbetslöshet och uppväxtvillkor.

Måste bli bättre Skolan måste bli bättre på att ge barn med olika bakgrund en jämlik start i livet. Vi ser idag en negativ utveckling mot att föräldrars utbildningsnivå och vilket land man kommer ifrån allt tydligare på verkar betygen i grundskolan och hur man sedan klarar gymnasiet.

Barn som klarar sig dåligt i skolan löper sedan större risk för arbetslöshet och beroende av ekonomiskt bistånd, säger Dan Gabrielsson, ordförande LO-distriktet i Västsverige. Förbättring När det gäller andelen elever som fullföljer sin utbildning inom fyra år är det i dag något fler Hjoelever som går färdigt än En förbättring från 16 procent år till 15 procent under fjolåret.

Av rapporten framgår också att 10,9 procent av ungdomar i åldern år lever på socialbidrag och att arbetslösheten slagit hårt mot denna grupp de senaste åren. Sedan har arbetslösheten ökat från 7,4 procent till 16,9 procent under fjolåret. Härifrån startar man vandringen genom Trästaden Hjo, berättar kommunens informatör Lena Bogren stående vid informationstavlan invid Hjoån i anslutning till parkeringsplatsen bakom medborgarhuset Park.

Hertig Johans brygga och övriga faciliteter i hamnområdet. Bellevueterrassen är sista anhalt innan man via Floragatan återvänder till parkeringen. Uppleva trästaden Det är lite svårt att säga hur långt stråket är, men det är inte det viktigaste utan att man slussas runt och får en inblick i vår vackra stad, menar Lena Bogren, som hoppas att turisterna får uppleva spännande möten när de vandrar genom staden.

Sygruppen i Baptistkyrkan i Hjo avslutade terminen med ett studiebesök på Hjälpande hand, Slättmissionens depå i Skara. Samtidigt levererades våren arbete, vilket resulterade i ett stort antal säckar och kartonger innehållande babyoch barnkläder. Dessa kommer att skickas till Rumänien, Ryssland och Gambia. Ingrid Strid guidade runt på depån och berättade om deras arbete på afrikanska sjukhus och bland romer i Öststaterna.

Besöket avslutades med en fikastund. Sygruppen fortsatte sen färden till Vinköls garnbod, här gjordes inköp till höstens arbete. Baptistkyrkans sygrupp har besökt Slättmissionens depå i Skara.

Friluftsfrämjandet i Hjo har haft avslutning av vårens familjemulle. Under sex söndagar har barn och föräldrar samlats vid Friluftsfrämjandets stuga i Högaliden. Vi har gått en kort vandring till vår grillplats. På vägen har vi stannat och hälsat på myrorna och tittat i bäcken. Vid vår grillplats har det varit aktiviteter och lekar av olika slag innan korvgrillning och fika, säger Hjoledarna i Friluftsfrämjandet Marie Sundblad, Oskar Sundblad och Patrick Andersson.

Kommunrevisorerna lämnade sin rapport om fastighetsunderhållet de gjort till fullmäktige i måndags kväll. Kritiken är hård, men samtidigt bitvis känd sedan tidigare. Underhållet är eftersatt i stort som i smått, sammanfattade Stina Linnarson.

Fortfarande efterfrågas underhållsplaner och information om hur de uppdateras. Medborgarhuset är mest angeläget för underhåll, men det finns många andra fastigheter som finns med i rapporten. Alltifrån konstruktionsfel till mindre brister. Vitvaror som fungerar dåligt och som repareras för mer än vad de kostar är andra saker som uppmärksammas. Men det finns även brister i skolans utemiljö, den här listan kan göras lång. Ett konkret önskemål från revisorerna är att kommunikationen mellan olika fastighetsavdelningar i kommunen blir bättre.

Det finns en stor del akut underhåll, men många åtgärder kan inte göras eftersom det inte ryms i budgeten. Uppdraget blir att tekniska nämnden ska synliggöra hur underhållet släpar efter och berätta vilka konsekvenser det får. I sommar ordnar Falbygdens museum och Göteborgs Universitet en arkeologiskola för barn i Karleby utanför Falköping.

Här grävs en boplats från stenåldern ut för att få reda på mer om hur man levde förr. I arkeologiskolan som är mellan den 18 juni och 20 juni får barnen prova på moment som ingår vid en riktig arkeologisk undersökning.

Jonathan Thuin, bosatt i USA och heltidsmusiker, sångare och låtskrivare och pianist kommer att framträda lördagen den 8 juni i Pingstkyrkan tillsammans med artisten Charmaine från Australien.

Dessutom medverkar en Falköpingsbekanting, nämligen Simon Holmgren. Knivstucken försvann från sjukhuset Man anhållen för dråpförsök En årig man sitter anhållen misstänkt för dråpförsök efter ett våldsdrama i Stenstorp under natten mot onsdagen. Offret fördes till sjukhus men därifrån hade han försvunnit när polisen kom för att höra honom. Det var tiden på onsdagsnatten som SOS Alarm fick larm om att det pågick ett våldsamt bråk med flera personer inblandade på Järnvägsgatan i Stenstorp.

Det verkar ha varit en familjeuppgörelse som eskalerat i bråk, misshandel men också påkörningar med bilar och glaskrossning, uppger Lars Johansson, chef för länskriminalen i Skövde för SLA. Stack kniv i bröstet En av de inblandade, en åring, ska under tumultet ha slagit en årig man med någon form av tillhygge.

Nationaldagsfirandet fyller årsjubileum åringen fördes i ambulans till Skaraborgs sjukhus i Skövde.

Även en kvinna uppges ha skadats efter att ha deltagit i det nattliga bråket på öppen gata i Stenstorp då de inblandade även ska ha givit sig på varandras bilar med diverse tillhyggen. Polisen hade ännu på onsdagseftermiddagen inte en klar bild över händelseförloppet. Detta är ett minst sagt rörigt ärende med flera misstänkta och många målsäganden, säger Ulf Kullander, en av länskriminalens utredare.

Det blev inte mindre rörigt när vi kom ut till sjukhuset för att höra åringen som är målsägande men också misstänkt för grov misshandel. Det visade sig då att han hade avvikit. Så nu är han försvunnen. Lars Berthilsson Dubbelt firande den 6 juni Nationaldagen i Falköping firas dubbelt upp i år eftersom det också är årsjubileum för festligheterna i sin nuvarande form. Aktiviteter för alla åldrar utlovas. Och allt är gratis, säger Kerstin Arnesson, i nationaldagskommittén. Alla barn som fötts i kommunen under fjolåret kommer att få varsin maskot, en cittaslowsnigel.

I fjol föddes barn i kommunen. En tradition sedan är att ha en välkomstfest för nya svenska medborgare, som i år hålls i stadshushallen. Inbjudna att delta är fullmäktigeledamöterna i Falköping.

Det är viktigt att få ansikten på de man kan vända sig till. Hundparad Största delen av firandet kommer annars att kretsa kring Plantis där många organisationer deltar. Falbygdens jaktvårdskrets har hundparad och Kurderna har dansuppvisning. Musikskolan har ett program som sträcker sig större delen över dagen och Art Dance har uppvisning utanför museet.

Medborgarkontoret kommer att vara på plats. Helen Olausson, musikskolan Nationaldagen närmar sig och nationaldagskommittén i Falköping räknar med besökare till centrum.

I år heter den Finnestorp, mossen, makten och guldet. För första året samarbetar nationaldagskommittén och Folkets park. Filiokus-Fredrik trollar för barnen vid amfium och då hoppas arrangörerna att många ska ha picknick i gröngräset. Konferencierer för dagen är Erik Johansson och Madeleine Holmlind.

Båda är ungdomskonsulenter och marknadsförare på Ållebergsgymnasiet. Vi vill satsa på den yngre generationen. Nationalsången sjungs för övrigt vid Amfiteatern.

Musikprofilorkestern och Mössebergs musikkår avslutar med marschen Under blågul fana. Falbygdens manskör tar vid och för den som fortfarande vill skruva upp ljudet lite kan med fördel ta sig till Medborgarhuset och sommarrocken där. Sommarrocken arrangeras av föreningen Revolution production. Upp emot besökare väntar sig Nationaldagskommittén vid bra väder. Att så många organisationer medverkar gör att det brukar dra mycket folk, säger Helen Olausson på musikskolan.

Vid regn flyttas arrangemanget till stadsteatern. Festival provar gräsrotsfinansiering Dragonfly siktar på comeback Dragonflyfestivalen som tvingades ställa in arrangemanget i fjol gör nu allt för att årets upplaga ska bli av. På en kampanjsida kan man skänka pengar och få artisternas musik och konst i utbyte. På engelska crowdfunding på svenska gräsrotsfinansiering. Det är vanligare utomlands, men börjar etablera sig i Sverige, säger Daniel ilhelmsson i den ekonomiska föreningen the Hollow egg.

Målet är att få in brittiska pund, motsvarande kronor under 30 dagar för att säkra framtiden för festivalen. Men även om de inte uppnår målet hoppas de att det kan gå runt ändå. Det är viktigt arrangemang att stödja, det har en bredd och bra kvalitet. Vi vet att det kräver en oerhörd arbetsinsats, säger Karola Svensson C , ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Festivaldöd Att festivaler lägger ner eller flyttar har blivit vardag. Det kanske innebär att mindre festivaler som vi får det lättare, det är väl så man får se det, säger Daniel ilhelmsson.

Daniel ilhelmsson på antal besökare som arrangörerna själva känt sig nöjda med. Men eftersom inget bidrag utgick i fjol och föreningen inte fick medfinansiering av regionen så blev det inget av.

Det var ungefär den här tiden ifjol vi fick ta beslutet. Vi hade det på känn innan, men hoppades in i det sista. Eftersom så många ifjol hörde av sig så kände vi att vi ville jobba ännu hårdare i år för att det verkligen skulle bli av. Rikard Jansson Motion som kräver tankeskärpa Varje vecka utmanar ungefär personer sina kunskaper i tips promenaden som arrangeras av SMU vid Mössebergsgården.

Tisdagen var inget undantag då deltog, fyra lyckades få tolv rätt, 35 fick elva rätt och svaret på skiljefrågan var gummiband. Som de flesta tisdagseftermiddagar under sommarmånaderna tog platserna på Mössebergsgårdens parkering slut en efter en. Den traditionella tipspromenaden lockade som vanligt mycket folk och närmare bestämt så var det deltagare som i tisdag utmanade sin allmänbildning sam tidigt som de fick lite motion. För oss är det en återkommande punkt att komma hit under sommaren och i dag är det ju även skönt väder, säger Magdalena Bolms som tagit med sig sambon Martin Thor, sönerna Arvid och Alfred och vännen Erik Sandström.

Social mötesplats Det blir en social mötesplats för man träffar alltid kompisar att ha sällskap med under promenaden eller ta en fika med efteråt, säger Martin Thor.

De tyckte frågorna var ganska lätta och trodde på tio rätt. Det är ju väldigt fint väder i kväll, så det kommer nog bli rekord för den här sommaren, säger Suzanne.

Hon har själv varit med som ansvarig i ungefär tio år. Det bästa är ju att man kan vara med och hjälpa till att få in pengar till SMU, säger hon men tillägger att det även är väldigt roligt att sätta ihop frågor. Undviker siffror Det är mycket vi måste tänka på för att de ska bli en bra tipspromenad, det måste vara varierade frågor, lagom svåra, varierade ämnen och vi brukar undvika frågor där svaret är en siffra för det tycker människor inte är lika roligt, menar hon.

Några som också gett sig ut var vännerna Elisabet Teamet bakom Dragonflyfestivalen provar gräsrotsfinansiering på en kampanjsida och hoppas att få in kronor från allmänheten till årets festival, som i år hålls den augusti. Jag tycker ju inte om att träna och då är ju det här ett sätt att ändå komma ut att få lite motion och röra på sig, säger Emma. Men tävlingsmomentet i träning får man ju ändå genom att tävla om vem som är bäst på frågorna, säger Elisabet.

Afterwork 31 maj med Falköping all stars. Medlemmarna har erfarenhet från många olika konstellationer och samlas nu återigen för att höja stämningen på Hotell Ranten. Namnet kom hit på talet. Omkring bär namnet, cirka kallas så eller har det som första förnamn. Vera Vera kommer från ryskans vjera som betyder tro. Det kan också vara en kortform av Veronika. Omkring heter Vera, cirka har det som tilltalsnamn eller första förnamn.

Förskolan jobbar med Grön flagg, tema vatten. Nu var det dags att ta reda på vart avloppsvattnet tar vägen och hur man renar det. Louice Yllö guidade besökarna från Ur och Skur Tuvan. Under guidning av Pia Åkesson fick besökarna ta del av en nästan årig industriepok som tog sin början då cisterciensermunkar från Frankrike startade tillverkningen av kvarnstenar i Lugnåstrakten.

De första brytningarna skedde i öppna så kallade dagbrott. När verksamheten så småningom flyttade ner under jord försämrades arbetsmiljön påtagligt och eftersom dessutom brännvin utgjorde en del av lönen var medellivslängden för arbetarna i gruvan endast runt 30 år.

Skövde nybildade RPG Riksförbundet pensionärernas gemenskapsgrupper förening avslutade vårens aktiviteter med en bussresa. Ett tal resenären fick bland annat möta Alfred Nobel på hans gård Björkborn och fick ta del av hans historia på ett levande sätt. Vidare besökte man Berget i Degerfors. Dagens lunch avnjöts på Karlskoga folkhögsskola där en lärare berättade om skolans mer änhundraåriga historia.

Resan avslutades vid Södra Råda gamla kyrkplats där två guider berättade om kyrkans över tusenåriga historia och uppbyggnaden av den nerbrunna kyrkan med den teknik som man vet användes då kyrkan byggdes på talet.

Med start vid PRO lokalen gick resan mot det för deltagarna okända målet, Abberuds före detta skolhus i Beateberg, numera Beatebergs idrottsklubbs klubbhus. Väl framme serverades sommarmat varefter deltagarna gick på tipspromenad i strålande solsken och härlig fågelsång. Lilian Johansson från idrottsklubben berättade om skolhuset och bygden. Efter kaffeservering startade hemfärden som gick igen Abberuds by med en härlig utsikt över sjön.

Strokeföreningens gemensamma vårutflykt gick i år till Cesarstugan i Östra Tunhem. Där samlades ett tal medlemmar från hela Skaraborg, från Lyrestad i norr till Habo i söder. Några deltagare är medlemmar i Afasiföreningen, som också samarbetar med Strokeföreningen. Många är funktionshindrade på olika sätt, men kan ändå delta med hjälp av närstående eller egna ledsagare. Efter lunch med trevlig samvaro besöktes utställningen Bondens år innan utflykten avslutades.

Bland deltagarna på bilden ser vi närmast Anne och Sam Ericson från Skövde. Medlemmar från Tekniska föreningen har besökt de nya husen i kvarteret Stenhuggaren mittemot Radio Skaraborg. Guide var platschef Jimmy Olsson, som först visade garageplanet och sedan olika lägenheter i det tio våningar höga husen. På översta våningen finns lägenheter på kvadratmeter och med 70 kvadratmeter stor terrass. Inflyttning från och med 1 juli FOTO: För 59 år sedan, , föddes skådespelaren Johan Ulveson i Stockholm.

I år spelar han i musikalen Hjälp sökes! En av anledningarna var nazismens frammarsch i Tyskland sprängde marinen en bottenmina mellan Ornö och Utö i Stockholms skärgård, sedan det kommit tecken på att en främmande ubåt gått mellan öarna. Under talet rapporterades många misstänkta ubåtskränkningar spred sig giftiga gaser över Landskrona. Det berodde på en stor brand som härjade på stadens soptipp. Landskronaborna uppmanades att inte gå ut.

Begravningsgudstjänst har ägt rum i Hjo gravkapell för Sven Svensson, Hjo. Komminister Karl Christensen som var officiant höll griftetal och talade bland annat över orden i Joh 1: Diakon Maria Skoglund läste dikter. Därefter sjöng solisten Där rosor aldrig dör av D Bergagård. SPF Skövde tillsammans med Skövde kommun ordnade en utflykt, för ett tal äldre, till Norrkvarns slussområde.

På Norrkvarn bjöds på kaffe och smörgås och underhållning med allsång tillsammans med Värings Singers. Slussvaktaren Kjell Karlsson berättade både om Göta kanals och om Norrkvarns tillkomst.

Det vackra försommarvädret blev en fin inramning på denna uppskattade årligen återkommande utflykt. Som avslutningsmusik spelades Morning has broken, gaelisk folkmelodi. Gemensamma psalmer som sjöngs var Var jag går skogar, berg och dalar, Närmare, Gud, till dig samt Härlig är jorden. Minnesstund följde i församlingshemmet.

Sven Svenssons minne hade förutom med blommor även hedrats med gåvor till Läkare utan gränser. Trivselträff för seniorer har hållits i Allianskyrkan där närmare ett 50 gäster hade infunnit sig. För arrangemanget svarade Lions Club Valle, den tidigare Varnhemskretsen av Röda korset och Allianskyrkans syföreningsgrupp.

Arne Martinsson hälsade gäster och medverkande välkomna. Gästerna bjöds på en välsmakande måltid. Hans Kjellstöm svarade för underhållningen med sina två dragspel och han ledde även allsången, sånger som deltagarna önskade.

Sammankomsten avslutades med kaffe och jordgubbsbakelse. Arne Martinsson tackade alla som medverkat för en lyckad och uppskattad trivselträff. Vårens fyra bingopromenader är nu avslutade. Promenaden har gått i den vackra Boulognerskogen och vid varje omgång har den vunnit som haft minst två rader på samma bricka. I en slutlig dragning kommer det att lottas ut en helårsprenumeration av SLA, en weekend med övernattning på ett valfritt Scandic-hotell, konst och resepresentkort från Forellenresor.

Filosofie magisterexamen med huvudämnet biomedicin: Khamou Narsi, Västra Frölunda. Lärarexamen för verksamhet i förskola: Massor med grattiskramar till vår stora kille, från mamma, pappa och Emma. Robin Gustavsson Grattis, 7 år idag! Grattiskramar till vår härliga kille kommer från Linus, mamma och pappa. Tuva Lindell fyller fem år idag! Ellen B-Klaar Grattiskramar till vår Ellen som fyller 8 år idag, önskar mamma, pappa, Annie och mormor. Lärarexamen för verksamhet i förskola, förskoleklass och grundskolans tidigare år: Vi heter nu båda Lidholm.

Stort tack till alla som var med och gjorde vår bröllopsdag oförglömlig! Julia Jonsson Theo Lundh fyllde 3 år den 30 maj. Hipp, hurra för vår Theobus, många grattiskramar från mamma, pappa och storebror Hugo. Kasper Bäckström Grattis på 1- årsdagen önskar mamma och pappa. Enklast lämnar du din annons till firarhörnan via vår hemsida senast fem vardagar före önskad införingsdag grundskolans tidigare år: Sigoldson Karoline, Lidköping Lärarexamen för verksamhet i grundskolan år 1 7: Bertil Gustafsson Tibro Ev uppvaktning på födelsedagen undanbedes, ej före eller efter.

I minnet vi ser Dig precis som Du var. Kanske inte jättesnygga, men bekväma. Sedan kom vi på dumma som vi är att vi skulle också ha med något till "julbordet". Så vi cyklade till Coop Forum i halv snöstorm. Väl där inne så glömde Melissa av vad hon skulle göra där. Det var så att alla skulle ha med sig en röd eller vit sak till "julbordet". Finns ju ganska mycket att välja på? Kanske har kineserna kräftor på sitt julbord? Bella valde en röd ost, förstod aldrig varför.

Men god var den! Vi försökte lära oss att prata göteborska. För vi ville imponera på Aleks. Men det gick inte så bra, så vi fick ta hjälp av Youtube, haha. Då gick det bättre, men långt ifrån normalt. Hon blev typ kär direkt! Men jag dricker inte vodka längre, så blev bara att smaka lite. Vet att det kanske bara blir lite innan jag hittar något annat intressant.

Inte så värst farligt med disken, men det luktar äckligt i köket. Antagligen är det soporna, usch. Dålig människa jag är! Där står ju uppgifter om mig som jag inte vill att någon ska komma åt. Därför är det bättre att bränna det direkt hos mina föräldrar. Om jag har tid som jag antar att jag har så ska jag sätta mig med skolarbeten. Jag har verkligen fart nu med läxorna! Ska göra juridikprovet på tisdag istället. Varför är det så svårt att hålla ordning i lägenheten förresten?

Kanske beror det på att ingenting är klart? Får ryck på denna jävla röran! Trodde dom skulle bli sura, men nejdå. Dom har väl själva dåligt samvete över att min lägenhet alltid kommer i sista hand. Blir att blega film eller något. Vet nog en film som jag vill se, men som Aleks inte vill se. Ja, han slaggar hos mig igen!

Och nej, vi är inte ett par. Han kunde välja att sova hos Momo eller någon annan, men han tycker jag är bäst? Inget konstigt med det inte. Kommer blogga otroligt mycket senare idag, så ni får verkligen läsa då.

Allt från julklappstips till mitt nya beroende. Kommer även ge svar på era frågor. Får ju otroligt många frågor dagligen från er läsare. Dom flesta är trevliga, men finns ganska konstiga frågor också.

Men har delat upp frågorna i olika inlägg, så det blir om hästar i ett inlägg, kärlek i ett osv. Men nu orkar jag inte skriva mer, för vi ska se film. Tänkte säga en jätterolig sak! Eller söta hästar kanske man säger? Det är ju inte bara en, utan flera. Har saknat en speciellt där. Så har med mig morötter för att fjäska lite, haha. Kanske tar några bilder, det får vi se. Idag är det bara sju dagar kvar till julafton. Visst är det sjukt?

Jag är ju som sagt nästan klar med julklapparna. Har några kvar, men dom går fort att handla. Tror inte att jag har beställt något mer?

Bara min julklänning som jag ska hämta ut idag. Ska även skicka ett paket också, fast jag tror frakten går på mer än vad jag sa. Skickar inte paketet om frakten är högre, då måste köparen betala mer. Hatar att skicka paket, alltid så krångligt. Vad tycker ni förresten om "årets julklapp" enligt mig? Alltså godis från gotterian. Vaknade imorse vid Men såklart jag inte var det. Men haha, hur ofta är man på hotell eller?

Men så orkade jag bara inte, så jag somnade om. Så tog mig tid att blogga lite. Nu ska jag ändå försöka att läsa på till proven imorgon. Vet att jag pluggar bäst på kvällstid, eller ännu bättre under natten, men ska bara läsa igenom det en eller två gånger nu. Sedan måste jag göra klart Svenska B-uppgifterna som jag har på den stationära datorn. När jag skickat det till pappa eller direkt till läraren så kan jag lämna det från mitt huvud.

Just det, måste göra lite Svenska A också, har typ tre småsaker kvar där. Det går ju fort enligt mig. Jag har börjat att smörja in mig rejält på morgonen. Men det är det värt.

Dessa produkter kan du köpa på hudvårdsbutik. Börjar med denna; tvättar ansiktet. Avslutar med denna som är Body Milk. Åsa Skyttberg från Domsjö.

Bloggvärlden Vem anser du som bästa bloggaren? Tänker inte säga att det är jag, för det är det inte. Jag tycker inte heller att man klassar bloggare. Bloggare är som författare, fast utan gränser. Dom är helt vanliga människor som kanske tror lite för mycket om sig själva.

Jag varken hatar eller älskar dom. Vet dock mer om Kissie då jag har träffat henne. Det har ju gått flera rykten om dig på en skvallerblogg, stämmer dessa? Det är inte ofta skvaller stämmer överrens med verkligheten. Jag har inte varit utbränd pga bloggandet, inte heller i privatlivet. Den där människan som driver den skvallerbloggen har inget liv tydligen Lyssnar du på folk när dom säger åt dig att inte lägga ut namn eller bild på dom i din blogg?

Men ibland är det svårt att få tag på människorna som jag kanske tagit bild på. Så då lägger jag ut ändå. Skulle någon senare skriva till mig att jag ska ta bort bilden på dom så självklart gör jag det. Djur Vad har du för djur nu?

Honkaninen är förhoppningsvis med bebisar, så snart får vi tillökning i familjen. Men dessa kommer att säljas så fort dom blir tillräckligt stora. Köper också en ny häst inom några veckor förhoppningsvis.

Jag kör ju inte heller strikta regler på GI-metoden, ibland slinker det ner en chokladbit i magen. Men det spelar ingen roll, för jag rasar ändå i vikt. Att bara dricka näringsdrycker är inget som man går ner i vikt av. För när man sedan ska börja äta så går man upp dom kilon som man gått ner.

Man kan ju köra GI-metoden tillsammans med näringsdrycker, det gör jag. Plus att jag dricker ett glas C-vitamin om dagen. Vad brukar du göra på nätet? Inte för att bloggen är något jag gör när jag har tråkigt, men då blir stunden roligare.

Sedan beställer jag ju saker till mig själv eller julklappar som det har varit ett tag nu. Vill gärna ha ett privatliv också.

Men ni får gärna mejla saker till mig, blir väldigt glad av det. Skickar sakerna samma dag som jag ser pengarna. Svårare än så är det inte? Tror jag vet varför jag mådde så himla bra igår. Det måste bero på dom smärtstillande tabletterna? Men så fort jag tog två Citodon så lugnade jag ner mig. Varför används inte smärtstillande tabletter så som Citodon, Tramadol med mera till folk med panikångest? Dessa tabletter hjälper ju betydligt mer än ångestmedicinen.

Citodon är kanske inte så himla bra, med tanke på att man blir rätt hög av dom. Dessa tabletter innehåller ju Kodein, vilket är narkotikaklassat. Men Tramadol borde ju fungera? Jag ska allt kolla upp det här. Har jag sagt det? Min hud blir så mjuk samtidigt som alla äckliga bakterier försvinner. Dom kommer från alcon. Jag tycker att fler ska börja använda dessa, för man blir inte besviken. Har man dessutom finnar eller plitor i ansiktet så försvinner dessa med hjälp av Supranettes.

Det är ju inte så konstigt eftersom jag är en kvinna. Det är helt normalt! Men jag har inte alltid varit sådan Var en hiphop-tjej så det stod härliga till. En kille som jag hade kontakt med då. Älskade Eminem på den tiden också. Men tillbaka till mitt utseende Jag fixade inte håret eller något sådant. Hade förresten ingen bygel-BH heller. Gick alltid runt i sport BH: Idag kan jag bara skratta åt detta. Just det, jag hade sådana där stora luffarskor också. Släpade fötterna när jag gick, haha.

När höstterminen gick mot sitt slut i årskurs nio så ändrade jag mig. Antar att jag slog i huvudet som min goda vän Arvid skämtade om. Sedan började jag köpa tjejiga toppar som var lite smått urringade. Jag köpte även två par jeans som jag nästan bodde i. Sedan dess har det bara gått framåt i kvinnas värld för mig.

Det är inte det enda som jag gör. Ja, kvinnan har hittat ut ur min kropp! Jag följer inte modet exakt, men jag är inte efterbliven när man snackar om sådant. Använder bekväma kläder som ändå är inne. Älskar att bära klänning, vilket jag vägrade förr. Använder klackskor, stövlar med mera. Det är en stor skillnad va? Dock plattar jag inte håret lika ofta som förr. Idag är jag ganska nöjd med mitt hår som det är.

Det får ju inte vara världens knullrufs, men när det är lite vågigt är helt okej. Jag kom på att jag har två omprov på torsdag i skolan. Ska göra om Svenska B-provet som jag gjorde tillsammans med 3HA tidigare i höstas. Var inte påläst då, visste inte ens att dom skulle ha prov.

Hoppade ju in i deras klass då min egna klass var ute på APU. Så måste läsa på det omprovet, vill ju i alla fall ha ett G. Läser jag på så kommer jag att få det. Passar ju perfekt att tillbringa mina lediga dagar att läsa på prov. Var faktiskt inte sarkastisk! Sedan ska jag göra ett juridikprov i Småföretagande B.

Tror inte att jag klarar det, men får hoppas. Har inte riktigt förstått mig på juridik än, då jag missat den delen på lektionerna. Kommer givetvis göra mitt bästa på provet, för jag vill ha bra betyg. Sedan så är jag väldigt intresserad av just Småföretagande B då jag själv är egen företagande. Skulle säkert ha klarat det, men eftersom jag inte mådde så bra så fanns inte lusten.

Kommer sitta så länge som jag måste, oftast är det inte så länge. Har ju ett jävla bildminne som hjälper mig, vilket jag tycker själv är bra. Tyvärr har en lärare gett mig IG pga det, får man göra så? Jag kan ju inte hjälpa att jag har ett bildminne. Men men, alla lärare är inte bra. Så önska mig lycka till inför båda proven på torsdag y.

Det är typ bestämt nu vart jag ska vara på nyår. Åker till Kode som ligger typ utanför Göteborg. Vet inte om det är en stad, by eller bonnhåla? Det lär jag ju märka Ska åka till Filip som bor där. För er som inte vet vem Filip är så är det killen som jag träffade på en fest i somras.

Dock var jag ganska full så minns honom inte så jättebra. Jag minns också att jag bjöd hem honom, men min pojkvän som jag hade då blev ganska sur. Haha, fy fan för honom säger jag bara. Men i alla fall Har nog aldrig varit där tidigare.

Ska kolla med pappa som har koll på Göteborg-trakterna. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på än, kommer inte bli världens fest. Men dricka alkohol kommer vi göra. Vet ju att min släkt läser min blogg, så ni kan vara lugna. Det blir nog en ganska lugn nyår, fast inte så lugn som den senaste. Till er som har mitt mobilnummer; förlåt om ni inte kan ringa mig. Jag vet inte vad det är med min telefon, men den är knas. Ibland ingen mottagning när jag ändå är hemma brukar ha full täckning.

Har fått klagomål från de jag pratar med att det låter konstigt från min telefon, typ som att jag är på Arlanda flygplats. Kanske är dags att lämna in den? Någon som är duktig på Iphone 4 borde kolla upp den. Vet att jag tappade den i ett glas med Fanta tidigare i år, men den fungerade efteråt.

Skulle min mobil krångla nu att jag tappade den i Fantan för ett år sedan? Nej, då hade den skapat problem redan innan. Men alla mobiler blir ju gamla efter ett tag. Fast jag har haft min mobil i lite över ett år bara. Så jag tror inte att det är ålderstecken Naturdiet Shake Dagens klädsel: Har umgåtts med vänner. Take That - Kidz Dagens planer: En häst att rida på. Har inte ätit något direkt idag. Att jag hittade Coca-Cola i kylskåpet.

Att jag hittade Busungarna att ladda ner. Otroligt uppåt, tror det var bästa dagen på länge. I natt somnade jag klockan Inte kul när man har varit aktiv hela dagen. Så lägger mig tidigt ikväll, bäst för alla. Skulle egentligen träffat några vänner, men jag skulle bara vara grinig.

Inte kul för dom liksom? Fast helgen fick ett bra slut; jag sålde min häst. På måndag får jag mer pengar. Ska betala dom sista räkningarna från min julklappshandel på nätet.

Sedan är jag typ klar med det, några julklappar kvar bara. Fast dom får mamma betala. Vill ju ha lite cash att leva livet på. Fast det gör jag ju jämt Får ju saker hela tiden, eller så beställer jag på nätet. Men nu ska jag nog lugna mig med att handla på nätet. Har ju typ allt jag vill ha redan. Missade ju studiebidraget denna månaden, så är minus kr.

Fick ett sms från Aleks där det stod "Du skulle varit här, vi super ner Gunde! Fatta att jag vill vara där.

Att supa ner Gürkan är inte lätt, men dom har lyckats en gång tidigare. Då var inte jag heller med Plus att jag går på Citodon. Men får bli nästa helg istället, för Aleks kommer stanna i Lidköping hela nästa vecka också. Tänkte först inte skriva detta, men gör det ändå.

Imorgon är det kanske sista gången jag ser Krizzie. Får hoppas att dom väljer att köpa henne. Det känns så i alla fall. Fast de har med sig transport ifall de vill köpa henne. I hope, i hope! För köper dom henne så kommer en ny häst till mig. Får hoppas att allt går igenom med min "nya" häst. Det skulle bli den bästa julklappen i sådana fall, fast jag betalar hästen.

Så håll tummarna för att allt går bra imorgon! Har varit ganska nere nu i några dagar. Det beror på saker som hänt. Saken var att det inte skulle bli så stort, men nu har det blivit jävligt förstorat.

Försöker att inte tänka så mycket på det, men tankarna finns där ändå. Jag kan inte berätta vad det handlar om, men mina närmsta vänner vet. Försök inte att få reda på det, för jag vill inte att alla ska veta det. Vill jag att någon mer ska vara inblandad så tar jag kontakt med den personen.

Som det är just nu är det redan tillräckligt många. Det är inget som jag själv satt mig in i, utan det bara blev så. Har förresten ingen skola imorgon, är ledig. Dom andra ska ha utvecklingssamtal, haha. Om Aleks är kvar här så får han hjälpa mig. Han ska ju tydligen vara smart. Kan även försöka bli klar med Svenska A. Så jag har lite att göra Ja, om inget annat händer. Men det tror jag knappast.

Jag kommer ge er julklappstips igen , fast tänkte mest tipsa om dom billigaste julklapparna. Men det är inte därför min blogg finns. Nej, det är för att jag måste få ur mina tankar. Fan vad pigg jag var när klockan ringde.

Men nu vill jag bara somna om. Ska se om jag kan få G i Matte A också. Troligtvis inte, men man kan ju alltid hoppas. Blir ingen mat med mig eftersom Naturdiet Shake-mixen inte alls smakade gott.

I över två veckors tid har jag haft ont i magen. Det har inte varit hunger eller magkatarr. Har tänkt att det går över efter några dagar, men nejdå. Förra veckan hade jag feber också, antagligen var jag magsjuk. Men smärtan har inte gett med sig, varken i magen eller i mjälten. Sköterskan som jag pratade med trodde att det var en liten blödning i mjälten.

Fick aldrig någon tid där, för vårdcentralen hade fullt med bokningar igår. Sköterskan sa att jag kunde komma på drop in-mottagningen. Orkar fan inte sitta i tusen år för att träffa en läkare, som sedan är helt fuckad i huvudet. Ja, det är svensk sjukvård Tog en lussebulle förut, men den stannade inte kvar. Blev aldrig illamående, men kände igen spänningarna i käken. Har ingen feber, vilket är jävligt tur. Men varför spyr jag?

Måste ändå till skolan imorgon. Som man kan läsa på Facebook så snöar det i Skara. Visst, det är väl mysigt till en viss del. Blir ju ljusare ute också. Men idioterna i Skara kan inte ploga. Antagligen är det efterblivna IV-barn som plogar. Förut så mediterade jag. Äntligen har jag börjat med det igen!

Man känner verkligen hur den onda energin försvinner från kroppen. Jag kan även kommunicera med dom på andra sidan. Har många frågor som ingen i denna världen kan svara på. Men på andra sidan finns alla svar. Det är min räddning kan man säga. Kanske slipper jag sömntabletterna efter ett tag? Man kan ju alltid hoppas. Det är en underbar känsla som sprider sig i kroppen.

Glädjen rusar runt som aldrig förr. Vill ni ha tips på hur man mediterar på bästa sätt? Jag tänkte dela med mig av hur jag mediterar. Det gäller att hitta sin väg i meditationen I fredags var jag hemma hos mina föräldrar dock var inte pappa hemma. Inte det roligaste programmet men Senare såg vi Sällskapsresan när dom är i utlandet. En mysig film, man får många glada skratt. Jag gillar alkoholisterna i filmen bäst, haha. Jag gjorde inte så mycket mer i fredags, var ju precis "friskförklarad" efter att ha varit magsjuk hela veckan.

Ikväll får jag finfrämmande, alltså mina kusiner. Vi ska se på filmer i mängder, äta pizza fy mig! Jag har köpt Coca-Cola till oss, inte bra för mig, men jag har inte druckit det på hur länge som helst. Så idag blir det lite speciellt, får träna bort det senare.

Nu har jag ont i mitt knä igen också Igår sålde jag mitt löpband som var alldeles för segt för mig. Fick 1 kronor för det, så gick plus på den affären. Tyvärr försvann typ alla pengarna nu Varför måste julen alltid bli så dyr? Fast 99 kronor gick för min nya domän till webshopen. Sedan när jag får mina pengar från SMS-guld som jag hoppas att jag får blir det att beställa hem varor till webshopen. Fick inget studiebidrag denna månaden, men förstod inte varför. Visst, jag har varit mycket frånvarande, men har aldrig blivit utan det tidigare?

Skolan var så mycket bättre förr Ni vet vad jag menar. Är hemma hos mina föräldrar ikväll. Är fortfarande sjuk, men bättre.

Enligt min moster så smittar jag inte andra. Så mina kusiner kommer förhoppningsvis sova hos mig imorgon. Gick upp klockan Men det blev tyvärr inte det Jag fick sjukanmäla mig deras telefonsvarare piper inte längre. Så blir att vara hemma idag IGEN! Skönt att öva inför proven som kommer om två veckor. Vill ju få godkänt, det vill väl alla? Ska ju ge järnet nu enligt en vuxen människa.

Och det lovar jag! Jag heter Malina och är 22 år. Jag reser utomlands varje månad i princip. Hem Om mig Kontakt.

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Höll du några av dina nyårslöften? Dog någon som stod dig nära? Vilka länder besökte du? Är det något du saknar år som du vill ha år ? Vilket datum från år kommer du alltid att minnas? Vad är det bästa som hänt dig år ? Har du varit sjuk eller skadat dig? Vad spenderade du mest pengar på? Gjorde någonting dig riktigt glad? Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om ?

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Vad önskar du att du gjort mer? Vad önskar du att du gjort mindre? Hur tillbringade du julen? Blev du kär i år? Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året? Bästa boken du läste i år? Något du önskade dig och fick? Något du önskade dig men inte fick? Vad gjorde du på din födelsedag ? De bästa nya människorna du träffade? Hur skulle du beskriva din stil år ? Vad fick dig att må bra? Vilken kändis var du mest sugen på?

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Klarade jag mina nyårslöften som jag skrev ihop förra nyåret?

Jag ska vara helt ärlig, det lovar jag. Mitt första nyårslöften var att inte överdosera tabletter. Det har jag inte gjort under , så det löftet har jag klarat.

Grattis till mig, haha. Sedan var det att inte ta tabletter ihop med alkohol. Minns inte ens att jag gjorde det ? Men det har jag verkligen inte gjort under Så då måste det vara ett klarat mål också?

Jag har tyvärr inte fixat skolan så bra som jag hade velat, men nu är jag faktiskt igång. Det känns riktigt bra! Så klarade det löftet halv kan man säga. Jag hade även ett mål om att börja träna. Men efter ridolyckan i somras fick jag inte anstränga mig något. Sedan har jag opererat mitt knä i höstas, då blev det ingen träning där heller. Så det målet var inte uppnåt.

Det sista nyårslöftet jag hade var att vinna över ångesten. Det målet har jag klarat! Visst, klart jag kan ha ångest ibland, men det är normalt? Jag har inte panikångest längre, då jag tror att hjärtat ska hoppa ut ur kroppen. Fick massa paket igår på posten förresten. Fick ett rosa glas för att jag klagade, huh? Så dom kommer inte utbilda sin personal? Utan ger oss som klagar ett jävla glas.

Visst, dom är skyldiga mig flera glas, men ändå. Sista paketet var roligast att öppna, för det kom från chs-shop. Så blir perfekt till nyår! Min nya häst heter Felicitas, men kallas Flisan. Pappa hade henne på foder för något år sedan.

Jag älskar Flisan också, givetvis. På måndag kommer Flisan till stallet. Vill ni ha ett sjukt snyggt skal på nyår? Då ska ni satsa på ett guldfärgat eller silverfärgat. Det är klart snyggast! Jag själv kommer köra på en guldig variant. Jag köpte mitt skal på Ullared för 50 kronor. Finns ett exakt likadant i affärer här omkring för kronor. Så jag tjänade på att åka till Ullared. Testade mina nya hörlurar för en stund sedan.

Men dom duger för det priset jag gav för dom. Så nu kan jag lyssna med mina egna hörlurar när vi jobbar, haha. Jag fick ett mejl från en kvinna i års åldern idag. Hon påstod att jag hade förstorat mina läppar? Sedan tyckte hon det var otroligt dåligt att jag inte har berättat det för mina läsare.

Seriöst, sjuk människa eller? Jag har aldrig i hela mitt liv förstorat mina läppar. Har inte ens en tanke på att göra det. Jag är nöjd med mina läppar, är det fel med det eller? Bara för att hon kanske läser bloggar där författarna verkligen har förstorat läpparna, så betyder det inte att ALLA bloggare gör det. Denna sjuka kvinnan fick ett sjukt svar tillbaka, lita på det! Igår när jag var på Ullared så köpte jag med mig 1 kg vinigum hem. Det ska man tydligen inte gå upp i vikt av?

Men smaken är ju som baken, haha. Vilken färg tycker ni är godast? Det är likadant varje gång jag rakar benen utan tvål. Var lite smått lat idag så rakade benen medans jag låg i badet. Det gick bra i början, men i slutet kände jag att det sved ordentligt. Glömde dock av det när jag gick upp för att torka mig. Haha, jag är knäpp! Jag tänkte testa Bonprix. Lång tid tycker jag, men den passade i alla fall. Om ni nu skulle beställa inför nyår från Bonprix.

Även fast det står så på deras hemsida, så se upp! Men visst har dom snygga klänningar? Här är två stycken av samma modell, fast olika färger. Dom passar ju perfekt till nyår. Och så är dom riktigt billiga!

Jag har varit inne på att köpa den guldiga , men den har varit slutsåld i min storlek typ hur länge som helst. Men så fort dom får in den igen så köper jag antagligen en till mig själv. Var inte denna klänningen otroligt snygg till nyår? Jag skulle gärna köpt en, men har redan så många nya klänningar. Kostar bara kronor, inte så värst farligt. Kom på att jag inte slagit in alla julklapparna ännu. Så måste göra det nu. Sedan har jag inte rimmat på alla ännu, vilket är ett måste. Det är ju inget svårt direkt, men tror inte min hjärna är med idag.

Försöka kan man ju alltid, ger upp om det inte går. Vilket är erat bästa julklappsrim? För jag har mer ont i halsen idag. Bara mig själv att skylla på, men jag är ung? I alla fall så hade vi jävligt roligt! Men vi var jävligt hungriga hela tiden, fast Donken var ju stängd. Svårt att beskriva hur roligt det var, då man måste höra låtarna. Det ville vi andra också, fast när vi försökte få tag i Aleks så svarade han inte.

Så vi drog aldrig till Lerum, fuck. Så är fett trött idag, stå ut med det eller dra. Nej, kanske inte tycka synd om mig själv direkt. Jag var över en sväng hos Melissa förut. Hon åker ju till Albanien imorgon kl Så för henne blir det ju roligt, alltså får jag glädjas för hennes skull. Melissa höll i alla fall på att städa sitt rum när jag var där. Hon slängde massa saker som typ var fulla.

Det luktade apa i hela hennes rum efter att jag sprutat massa parfym. Så nu luktar det inte gott här hemma hos mig heller. Jag luktar nog värst. Men nejdå, lukten sitter kvar.

Börjar också få en hemsk huvudvärk pga lukten. Förstår inte hur Melissa kunde köpa dessa parfymer från första början? Hon är ju inte direkt full när hon landar i Albanien.

Man kan ju bra undra, haha. Håller på att pussla ihop mitt schema för vårterminen. Kan bara se vecka 2 till vecka 6 än så länge, men det är ju alltid något. Jag har pratat med skolan om att läsa Samhäll A med tvåorna också. Så deras lektioner måste pusslas ihop i mitt schema. Går rätt bra faktiskt, börjar lära mig detta nu. Gör mina nya scheman i Photoshop, men lägger inte ner tid för att göra det snyggt.

Resten löser sig i skolan. Men har kontaktat min mentor så hon svarar väl imorgon eller något. Matilda Mattsson från Malmö 2: Clara Sundberg från Lidköping 3: Lina Cronier från Malmö. Jag verkligen hatar rasister. Om dom nu har så starka åsikter om invandrare så kan dom väl för helvete hålla det inom sig? Jag skyddar mina vänner eftersom jag vet vad många av dom har gått igenom. Det är liksom inte bara "Hej, nu flyttar vi till Sverige! Nej, det är värre än så. Var istället glad för att vi får tillbringa dagarna med många olika människor.

Om inte Sverige hade haft invandrare så hade vissa saker aldrig kommit hit? Som typ pizza, kebab med mera. Visst är det underbart? Sista höstterminen på Uddetorp. Jag kommer inte sakna Uddetorp efter studenten. Aldrig i mitt liv! Är så sjukt glad att tiden där är snart slut. Men jag vill ju ändå ta studenten där? För palla ta studenten på typ IV eller annan sådan skit.

Nu i vinter så måste man ju tänka på att smörja in sig ordentligt. Förra året så var jag riktigt torr så huden sprack. Så nu i år har jag blivit bättre på att smörja in mig.

Använder inte samma till ansiktet som till övriga kroppen dock. Jo, för jag har speciella krämer för ansiktet som ska göra mig "till en vackrare kvinna". Dom är sjukt bra! Men har ni någon gång testat denna serien? Min favorit är melon , kanske för att jag längtar efter sommaren? Finns att köpa på chs-shop. Kostar bara 49 kronor styck, superbilligt!

Häromdagen såg jag en riktigt bra film. Trodde den skulle vara sjukt kass eftersom många av amerikanska komedifilmer är som American Pie. Hon gör ALLT för att hamna i säng med killar på avslutningsfesten. Men hon lyckas aldrig, för det går alltid fel.

Jag vill inte avslöja för mycket, men filmen utspelar sig på avslutningsfesten.

...

BILLIGA HOMO HOROR SENSUELL MASSAGE STHLM

Knulla i falköping segemyhr homosexuell

Arbetet avslutas inom kort och det kan bli tal om permittering den sista tiden. Sedan beror det på hur snabbt de nya företagen tar över innan Swedwood helt lämnar Tibrofabriken. Växtmarknaden brukar anordnas varje år men har tidigare varit på hösten. I år har den åriga föreningen beslutat att ha arrangemanget just i början på trädgårdssäsongen, närmare bestämt den 1 juni.

Man kommer att hålla till i trädgården på VillAnns café mitt i Tibro centrum. Flera företag medverkar med visning och försäljning av växter, bland annat pelargoner.

Det blir också visning av gräsklippare och olika handredskap för trädgården. Även robotgräsklippare kommer att demonstreras.

Det är roligare att ha marknaden i början av sommaren då odlingssäsongen inleds och intresset är på topp, tycker Hans Örtlund, nyvald ordförande i trädgårdsföreningen. Stort intresse Att odla är inne just nu och då inte minst att odla egna grönsaker. Odling på balkonger är en annan sak som kommer mer och mer. Så det har blivit ett väldigt uppsving för det här intresset, säger Hans som tror på många besökare den 1 juni.

Med växtmarknaden vill de sprida information om växter, odling och allt som hör till. Men det ska också bjudas på musikalisk underhållning av Tibro Celtic Band. Föreningen var också med då Må bra veckan startade för att göra reklam för sin verksamhet och värva nya medlemmar. Önskar fler yngre Vi behöver flera yngre medlemmar. Dessa är extra välkomna, säger Birgith Gustavsson, vice ordförande. I dag är man cirka hundra medlemmar och föreningen är ansluten till riksförbundet Svensk Trädgård.

Som medlem får man tidningen Hemträdgården. Föreningens ändamål är att främja den fritidsmässiga trädgårdsodlingen och boendemiljön. Förhoppningen är att den anrika föreningen ska få leva vidare och samla alla trädgårdsintresserade till möten och arrangemang.

Flera verksamheter jobbar nu tillsammans Festlig invigning av nya lokaler Band knöts samman, Moa Andersson sjöng med barnen och korvgumman kom på besök. Det var en riktig fest när barnavårdcentralen invigde sina nya lokaler och samtidigt firade familjecentralens dag. Banden knöts samman för att visa att flera olika verksamheter nu jobbar tillsammans i samma lokaler. Ett bra sätt att fördela kostnaderna när du prenumererar.

Ett sätt att visa att samverkan och kommunikationen fungerar. Tre huvudmän Vi har tre huvudmän och det är barn och utbildning, socialtjänsten och primärvården och det är olika yrkeskategorier som jobbar tillsammans. Vi har fått en mötesplats som är unik och som vi ska vara stolt över och rädda om, säger Anette Olsson som är samordnare. Språkoteket I de nya lokalerna finns även Familjecentralen, Språkoteket och en del av socialtjänstens verksamhet.

Vi vänder oss till de pedagoger som möter barn med försenad språkutveckling. Där vi hjälper till med tips och råd men även språkinlärningsmetoder, Bio Vintergatan Baksmällan del 3 Fre, sö, tis kl 19, 80 kr, fr 11 år Inte bara honung Sön 16, mån kr, fr 15 år Moa Andersson stod för underhållningen när de nya lokalerna för BVC, Familjecentralen och Språkoteket invigdes. Christina Jonsson som är martemeopedagog har också ett kontor i lokalerna.

Det är en videobaserad metod för att lyfta det positiva. Jag filmar barn och pedagoger som jag sedan analyser för att visa på vad som är utvecklingsstödjande. Det är effektivt att med hjälp av bilden se vad som är positivt och utvecklande för barnen. Den stora höjdpunkten för dagen var Moa Andersson som bjöd på sång och musik för alla barn som hade kommit för att delta i firandet.

Tillsammans sjöng de den ena barnvisan efter den andra och barnen var helt med på noterna. Lars och Rolf som fortfarande är aktiva spelare berättade om sina idrottsliga karriärer när Idrottshistoriska femklövern hade träff i Sporthallen i Tibro.

Från början spelade de båda i Tibro Bordtennisklubb som bildades , en förening som lades ned på talet. Kyrkorna i Tibro och Bilda Primärvårdschefen Liselotte Eriksson och ifo-chefen Jurgita Marmefelt hjälptes åt att knyta samman ett band med, en hand var för, som en symbol för samverkan och kommunikation. Samordnare Anette Olsson syns i bakgrunden.

Besökarna bjöds även på en uppvisningsmatch i bordtennis och de fick själva tävla i rundpingis där mästarnas mästare slutligen blev Lasse från Karlsborgs Idrottshistoriska sällskap. Anneli Malm Tibro kommun. Första möjligheten att komma med förslag Inga medborgarförslag denna gång Det var första gången som kommuninvånarna kunde lämna in ett medborgarförslag till kommunfullmäktige. Den här gången hade ingen gjort det men Socialdemokraterna lade en motion om fler hjärtstartare.

Öppnar för säsongen Medborgarförslag är alldeles nytt och ett led i att öka demokratin och möjligheten till att påverka. Varje medborgare kan komma med förslag till fullmäktige och behöver inte gå via något parti.

Det behövs heller ingen särskild blankett utan man kan mejla eller skiva ett brev bara namn och adress är med, säger kommunfullmäktiges ordförande Lars Åke Carlsson M. Ett medborgarförslag kan vara tankar på förbättringar och förändringar eller kan- Folke Dahlberg visas i Forsvik På lördag öppnar Forsviks Bruk för säsongen och det med en minnesutställning av Folke Dahlberg. En konstnär som har många beröringspunkter med Karlsborg. Förra året firades att det var år sedan Folke Dahlberg föddes och utställningen i Forsvik är nu den sista.

Det är en utställning där alla verk är i privat ägo och den passar här efter som han Folke Dahlbergsutställningen på Forsviks Bruk invigs på lördag och pågår fram till 25 augusti. Onsdagen den 12 juni kl 18 på Sötåsenskolan, Töreboda. På stämman ska ärenden enligt bolagsordningen behandlas.

Kom- Lars Åke munfullmäk- Carlsson M. Jag har varit här och har anknytning hit. Bland annat finns här ett foto när han besökte Forsviks sluss, säger Agneta Filmer-Sankey som är kommunikatör på Forsviks Bruk.

Tänkvärt I utställningen ingår ett tal tavlor i både tusch och olja tillsammans med hans diktsamlingar och skrifter. En del av utställningen har kallats tankegången och där tänkvärda citat av Folke varvas med hans tavlor. En utställning som Folke Dahlberg sällskapet står bakom vars syfte är att fördjupa intresset och förståelsen för konstnären och hans verk. Ställa frågor Allmänhetens frågestund är en annan punkt på fullmäktige som riktar sig direkt till medborgarna och där de kan ställa frågor till politikerna som de får svar på, frågan måste dock vara inlämnad i förväg.

Jag tar alltid kontakt med frågeställaren och upplyser Vättern och öar Folke Dahlberg föddes i Askersund och mycket av hans konstnärskap har inspiration från Vättern med dess öar och stränder. Han drunknade i Karlsborgsviken under en båtfärd , dagen innan hans diktsamling Havet slutet kom ut. I samband med invigningen dem om reglerna, alla är inte vana och det är för att de ska känna sig trygga. De får även veta att de har möjlighet att ställa följdfrågor med anledning av det svar de får men det är frivilligt.

De får alltid ett skriftligt svar även om de inte deltar. En motion lämnades in av socialdemokraten Peter Dahlqvist som vill att kommunen köper in hjärtstartare för att öka säkerheten kommer bland andra kulturchefen Kerstin Lorentz samt Jonas Modig och Leif Spetz från Folke Dahlberg sällskapet att tala.

Han skriver att han observerat att det saknas hjärtstartare på flertalet av kommunens arbetsplatser något han anser behöver åtgärdas då kommunen är den största arbetsgivaren i Karlsborg. Motionen lämnade vidare till kommunstyrelsen för beredning. Anneli Malm Agneta Filmer-Sankey vid den tankegång där tänkvärda citat av Folke Dahlberg har varvats med hans konstverk. Vargparet kan fått valpar Det vargpar som flyttades från Norrland till Tiveden kan ha fått valpar.

Vi ser att tiken legat still några dagar och det ser nu ut som de fått valpar, säger Helene Lindahl som är projektledare för genetisk förstärkning på Naturvårdsverket. Informationen om hur vargarna rör sig kommer från de sändare som de utrustats med. Vargarna placerades i Tivedens nationalpark och rör sig nu i ett område främst öster och norr om sjön Unden.

Hur många valpar det är vet de inte än men i slutet av juni när de märker att tiken lämnar lyan ska de besöka platsen och ta prov på spillningen för att konstatera hur många som fötts. Nordevall II kommer att ligga vid kajen. Utställningen pågår fram till 28 augusti. Anneli Malm Vargar får i medeltal 5,5 vargar och genetiskt viktiga får oftast fler, upp till 11 valpar.

Normalt sett är det bara en fjärdedel som överlever tills de själva får valpar. Vargparet i Tiveden är invandrade och i stort sett obesläktade med de skandinaviska vargarna och valparna anses som värdefulla i arbetet med att minska inaveln i den svenska vargstammen. Hjo kan nu även officiellt skylta med att vara Trästad. Precis som Nora och Eksjö kan sedan tidigare. Hjo har nämligen fått godkänt att skylta brunt om Trästaden. Väl framme på parkeringen bakom Park kan besökarna gå en guidad tur genom trästaden, förbi torget och tillbaka via hamnen.

Vi har ansökt och blivit godkända att få sätta upp den bruna vägskylten som anger turistvägen till en särskild sevärdhet. Vi är nu jämställda med Nora och Eksjö som sedan tidigare har brun skylt med Trästaden, berättar kommunens informatör Lena Bogren.

På infarterna till Hjo, som Skövdevägen, sitter de bruna skyltarna om Trädstaden, som leder turisterna till parkeringen vid Park. Redan vid infarterna från Jönköping, Skövde och Karlsborg sitter de bruna skyltarna, som leder turisterna till parkeringen bakom medborgarhuset Park.

Här är det lätt att parkera bilen, de flesta turister i Hjo är ju bilburna. Härifrån tar de sig lätt runt i stan och kan gå den rundtur genom trästaden som finns beskriven på informationstavlan vid Hjoån. Ladda ned QR-kod Christina Jonsson har illustrerat staden och genom att ladda ner QR-koden i sin smarta telefon får man information via ett pdf-dokument med karta och text om vart man ska gå och om vilka sevärdheter man passerar utmed vägen. Rutten går via Ånabacken till Hantverksgatan vidare mot Sjögatan och Skolbryggan i dess ända.

Efter det ombyggda torget passeras bland annat Estrid Ericsons plats utanför gamla Hotell Royal i Hamnbacken innan man når Strömparterren, får veta mer om Många obehöriga till gymnasieskolan Allt fler ungdomar klarar inte grundskolan och blir därmed inte behöriga till gymnasiet.

I Hjo var det under fjolåret 16,5 procent av eleverna som inte fick fullständiga betyg. Bara Gullspång 25,5 procent och Tibro 20,9 procent hade fler elever som inte klarade behörighetskraven. Det kan jämföras med då 6,7 procent av eleverna i Hjo inte fick gymnasiebehörighet. Det framgår av rapporten Ung i Västra Götaland där LO-distriktet i Västsverige kartlagt sambandet mellan skola, arbetslöshet och uppväxtvillkor.

Måste bli bättre Skolan måste bli bättre på att ge barn med olika bakgrund en jämlik start i livet. Vi ser idag en negativ utveckling mot att föräldrars utbildningsnivå och vilket land man kommer ifrån allt tydligare på verkar betygen i grundskolan och hur man sedan klarar gymnasiet. Barn som klarar sig dåligt i skolan löper sedan större risk för arbetslöshet och beroende av ekonomiskt bistånd, säger Dan Gabrielsson, ordförande LO-distriktet i Västsverige.

Förbättring När det gäller andelen elever som fullföljer sin utbildning inom fyra år är det i dag något fler Hjoelever som går färdigt än En förbättring från 16 procent år till 15 procent under fjolåret. Av rapporten framgår också att 10,9 procent av ungdomar i åldern år lever på socialbidrag och att arbetslösheten slagit hårt mot denna grupp de senaste åren.

Sedan har arbetslösheten ökat från 7,4 procent till 16,9 procent under fjolåret. Härifrån startar man vandringen genom Trästaden Hjo, berättar kommunens informatör Lena Bogren stående vid informationstavlan invid Hjoån i anslutning till parkeringsplatsen bakom medborgarhuset Park.

Hertig Johans brygga och övriga faciliteter i hamnområdet. Bellevueterrassen är sista anhalt innan man via Floragatan återvänder till parkeringen. Uppleva trästaden Det är lite svårt att säga hur långt stråket är, men det är inte det viktigaste utan att man slussas runt och får en inblick i vår vackra stad, menar Lena Bogren, som hoppas att turisterna får uppleva spännande möten när de vandrar genom staden.

Sygruppen i Baptistkyrkan i Hjo avslutade terminen med ett studiebesök på Hjälpande hand, Slättmissionens depå i Skara. Samtidigt levererades våren arbete, vilket resulterade i ett stort antal säckar och kartonger innehållande babyoch barnkläder.

Dessa kommer att skickas till Rumänien, Ryssland och Gambia. Ingrid Strid guidade runt på depån och berättade om deras arbete på afrikanska sjukhus och bland romer i Öststaterna. Besöket avslutades med en fikastund. Sygruppen fortsatte sen färden till Vinköls garnbod, här gjordes inköp till höstens arbete. Baptistkyrkans sygrupp har besökt Slättmissionens depå i Skara.

Friluftsfrämjandet i Hjo har haft avslutning av vårens familjemulle. Under sex söndagar har barn och föräldrar samlats vid Friluftsfrämjandets stuga i Högaliden. Vi har gått en kort vandring till vår grillplats. På vägen har vi stannat och hälsat på myrorna och tittat i bäcken. Vid vår grillplats har det varit aktiviteter och lekar av olika slag innan korvgrillning och fika, säger Hjoledarna i Friluftsfrämjandet Marie Sundblad, Oskar Sundblad och Patrick Andersson.

Kommunrevisorerna lämnade sin rapport om fastighetsunderhållet de gjort till fullmäktige i måndags kväll. Kritiken är hård, men samtidigt bitvis känd sedan tidigare. Underhållet är eftersatt i stort som i smått, sammanfattade Stina Linnarson. Fortfarande efterfrågas underhållsplaner och information om hur de uppdateras. Medborgarhuset är mest angeläget för underhåll, men det finns många andra fastigheter som finns med i rapporten.

Alltifrån konstruktionsfel till mindre brister. Vitvaror som fungerar dåligt och som repareras för mer än vad de kostar är andra saker som uppmärksammas. Men det finns även brister i skolans utemiljö, den här listan kan göras lång. Ett konkret önskemål från revisorerna är att kommunikationen mellan olika fastighetsavdelningar i kommunen blir bättre.

Det finns en stor del akut underhåll, men många åtgärder kan inte göras eftersom det inte ryms i budgeten. Uppdraget blir att tekniska nämnden ska synliggöra hur underhållet släpar efter och berätta vilka konsekvenser det får. I sommar ordnar Falbygdens museum och Göteborgs Universitet en arkeologiskola för barn i Karleby utanför Falköping. Här grävs en boplats från stenåldern ut för att få reda på mer om hur man levde förr.

I arkeologiskolan som är mellan den 18 juni och 20 juni får barnen prova på moment som ingår vid en riktig arkeologisk undersökning. Jonathan Thuin, bosatt i USA och heltidsmusiker, sångare och låtskrivare och pianist kommer att framträda lördagen den 8 juni i Pingstkyrkan tillsammans med artisten Charmaine från Australien.

Dessutom medverkar en Falköpingsbekanting, nämligen Simon Holmgren. Knivstucken försvann från sjukhuset Man anhållen för dråpförsök En årig man sitter anhållen misstänkt för dråpförsök efter ett våldsdrama i Stenstorp under natten mot onsdagen.

Offret fördes till sjukhus men därifrån hade han försvunnit när polisen kom för att höra honom. Det var tiden på onsdagsnatten som SOS Alarm fick larm om att det pågick ett våldsamt bråk med flera personer inblandade på Järnvägsgatan i Stenstorp.

Det verkar ha varit en familjeuppgörelse som eskalerat i bråk, misshandel men också påkörningar med bilar och glaskrossning, uppger Lars Johansson, chef för länskriminalen i Skövde för SLA. Stack kniv i bröstet En av de inblandade, en åring, ska under tumultet ha slagit en årig man med någon form av tillhygge.

Nationaldagsfirandet fyller årsjubileum åringen fördes i ambulans till Skaraborgs sjukhus i Skövde. Även en kvinna uppges ha skadats efter att ha deltagit i det nattliga bråket på öppen gata i Stenstorp då de inblandade även ska ha givit sig på varandras bilar med diverse tillhyggen.

Polisen hade ännu på onsdagseftermiddagen inte en klar bild över händelseförloppet. Detta är ett minst sagt rörigt ärende med flera misstänkta och många målsäganden, säger Ulf Kullander, en av länskriminalens utredare. Det blev inte mindre rörigt när vi kom ut till sjukhuset för att höra åringen som är målsägande men också misstänkt för grov misshandel.

Det visade sig då att han hade avvikit. Så nu är han försvunnen. Lars Berthilsson Dubbelt firande den 6 juni Nationaldagen i Falköping firas dubbelt upp i år eftersom det också är årsjubileum för festligheterna i sin nuvarande form.

Aktiviteter för alla åldrar utlovas. Och allt är gratis, säger Kerstin Arnesson, i nationaldagskommittén. Alla barn som fötts i kommunen under fjolåret kommer att få varsin maskot, en cittaslowsnigel. I fjol föddes barn i kommunen.

En tradition sedan är att ha en välkomstfest för nya svenska medborgare, som i år hålls i stadshushallen. Inbjudna att delta är fullmäktigeledamöterna i Falköping. Det är viktigt att få ansikten på de man kan vända sig till. Hundparad Största delen av firandet kommer annars att kretsa kring Plantis där många organisationer deltar. Falbygdens jaktvårdskrets har hundparad och Kurderna har dansuppvisning. Musikskolan har ett program som sträcker sig större delen över dagen och Art Dance har uppvisning utanför museet.

Medborgarkontoret kommer att vara på plats. Helen Olausson, musikskolan Nationaldagen närmar sig och nationaldagskommittén i Falköping räknar med besökare till centrum. I år heter den Finnestorp, mossen, makten och guldet. För första året samarbetar nationaldagskommittén och Folkets park. Filiokus-Fredrik trollar för barnen vid amfium och då hoppas arrangörerna att många ska ha picknick i gröngräset. Konferencierer för dagen är Erik Johansson och Madeleine Holmlind.

Båda är ungdomskonsulenter och marknadsförare på Ållebergsgymnasiet. Vi vill satsa på den yngre generationen. Nationalsången sjungs för övrigt vid Amfiteatern. Musikprofilorkestern och Mössebergs musikkår avslutar med marschen Under blågul fana. Falbygdens manskör tar vid och för den som fortfarande vill skruva upp ljudet lite kan med fördel ta sig till Medborgarhuset och sommarrocken där.

Sommarrocken arrangeras av föreningen Revolution production. Upp emot besökare väntar sig Nationaldagskommittén vid bra väder. Att så många organisationer medverkar gör att det brukar dra mycket folk, säger Helen Olausson på musikskolan. Vid regn flyttas arrangemanget till stadsteatern. Festival provar gräsrotsfinansiering Dragonfly siktar på comeback Dragonflyfestivalen som tvingades ställa in arrangemanget i fjol gör nu allt för att årets upplaga ska bli av.

På en kampanjsida kan man skänka pengar och få artisternas musik och konst i utbyte. På engelska crowdfunding på svenska gräsrotsfinansiering. Det är vanligare utomlands, men börjar etablera sig i Sverige, säger Daniel ilhelmsson i den ekonomiska föreningen the Hollow egg.

Målet är att få in brittiska pund, motsvarande kronor under 30 dagar för att säkra framtiden för festivalen. Men även om de inte uppnår målet hoppas de att det kan gå runt ändå. Det är viktigt arrangemang att stödja, det har en bredd och bra kvalitet. Vi vet att det kräver en oerhörd arbetsinsats, säger Karola Svensson C , ordförande i kultur- och fritidsnämnden. Festivaldöd Att festivaler lägger ner eller flyttar har blivit vardag.

Det kanske innebär att mindre festivaler som vi får det lättare, det är väl så man får se det, säger Daniel ilhelmsson. Daniel ilhelmsson på antal besökare som arrangörerna själva känt sig nöjda med.

Men eftersom inget bidrag utgick i fjol och föreningen inte fick medfinansiering av regionen så blev det inget av. Det var ungefär den här tiden ifjol vi fick ta beslutet. Vi hade det på känn innan, men hoppades in i det sista.

Eftersom så många ifjol hörde av sig så kände vi att vi ville jobba ännu hårdare i år för att det verkligen skulle bli av. Rikard Jansson Motion som kräver tankeskärpa Varje vecka utmanar ungefär personer sina kunskaper i tips promenaden som arrangeras av SMU vid Mössebergsgården. Tisdagen var inget undantag då deltog, fyra lyckades få tolv rätt, 35 fick elva rätt och svaret på skiljefrågan var gummiband. Som de flesta tisdagseftermiddagar under sommarmånaderna tog platserna på Mössebergsgårdens parkering slut en efter en.

Den traditionella tipspromenaden lockade som vanligt mycket folk och närmare bestämt så var det deltagare som i tisdag utmanade sin allmänbildning sam tidigt som de fick lite motion. För oss är det en återkommande punkt att komma hit under sommaren och i dag är det ju även skönt väder, säger Magdalena Bolms som tagit med sig sambon Martin Thor, sönerna Arvid och Alfred och vännen Erik Sandström.

Social mötesplats Det blir en social mötesplats för man träffar alltid kompisar att ha sällskap med under promenaden eller ta en fika med efteråt, säger Martin Thor.

De tyckte frågorna var ganska lätta och trodde på tio rätt. Det är ju väldigt fint väder i kväll, så det kommer nog bli rekord för den här sommaren, säger Suzanne. Hon har själv varit med som ansvarig i ungefär tio år. Det bästa är ju att man kan vara med och hjälpa till att få in pengar till SMU, säger hon men tillägger att det även är väldigt roligt att sätta ihop frågor.

Undviker siffror Det är mycket vi måste tänka på för att de ska bli en bra tipspromenad, det måste vara varierade frågor, lagom svåra, varierade ämnen och vi brukar undvika frågor där svaret är en siffra för det tycker människor inte är lika roligt, menar hon. Några som också gett sig ut var vännerna Elisabet Teamet bakom Dragonflyfestivalen provar gräsrotsfinansiering på en kampanjsida och hoppas att få in kronor från allmänheten till årets festival, som i år hålls den augusti.

Jag tycker ju inte om att träna och då är ju det här ett sätt att ändå komma ut att få lite motion och röra på sig, säger Emma. Men tävlingsmomentet i träning får man ju ändå genom att tävla om vem som är bäst på frågorna, säger Elisabet.

Afterwork 31 maj med Falköping all stars. Medlemmarna har erfarenhet från många olika konstellationer och samlas nu återigen för att höja stämningen på Hotell Ranten. Namnet kom hit på talet. Omkring bär namnet, cirka kallas så eller har det som första förnamn. Vera Vera kommer från ryskans vjera som betyder tro.

Det kan också vara en kortform av Veronika. Omkring heter Vera, cirka har det som tilltalsnamn eller första förnamn.

Förskolan jobbar med Grön flagg, tema vatten. Nu var det dags att ta reda på vart avloppsvattnet tar vägen och hur man renar det. Louice Yllö guidade besökarna från Ur och Skur Tuvan. Under guidning av Pia Åkesson fick besökarna ta del av en nästan årig industriepok som tog sin början då cisterciensermunkar från Frankrike startade tillverkningen av kvarnstenar i Lugnåstrakten.

De första brytningarna skedde i öppna så kallade dagbrott. När verksamheten så småningom flyttade ner under jord försämrades arbetsmiljön påtagligt och eftersom dessutom brännvin utgjorde en del av lönen var medellivslängden för arbetarna i gruvan endast runt 30 år. Skövde nybildade RPG Riksförbundet pensionärernas gemenskapsgrupper förening avslutade vårens aktiviteter med en bussresa. Ett tal resenären fick bland annat möta Alfred Nobel på hans gård Björkborn och fick ta del av hans historia på ett levande sätt.

Vidare besökte man Berget i Degerfors. Dagens lunch avnjöts på Karlskoga folkhögsskola där en lärare berättade om skolans mer änhundraåriga historia. Resan avslutades vid Södra Råda gamla kyrkplats där två guider berättade om kyrkans över tusenåriga historia och uppbyggnaden av den nerbrunna kyrkan med den teknik som man vet användes då kyrkan byggdes på talet. Med start vid PRO lokalen gick resan mot det för deltagarna okända målet, Abberuds före detta skolhus i Beateberg, numera Beatebergs idrottsklubbs klubbhus.

Väl framme serverades sommarmat varefter deltagarna gick på tipspromenad i strålande solsken och härlig fågelsång. Lilian Johansson från idrottsklubben berättade om skolhuset och bygden. Efter kaffeservering startade hemfärden som gick igen Abberuds by med en härlig utsikt över sjön. Strokeföreningens gemensamma vårutflykt gick i år till Cesarstugan i Östra Tunhem. Där samlades ett tal medlemmar från hela Skaraborg, från Lyrestad i norr till Habo i söder.

Några deltagare är medlemmar i Afasiföreningen, som också samarbetar med Strokeföreningen. Många är funktionshindrade på olika sätt, men kan ändå delta med hjälp av närstående eller egna ledsagare. Efter lunch med trevlig samvaro besöktes utställningen Bondens år innan utflykten avslutades. Bland deltagarna på bilden ser vi närmast Anne och Sam Ericson från Skövde. Medlemmar från Tekniska föreningen har besökt de nya husen i kvarteret Stenhuggaren mittemot Radio Skaraborg.

Guide var platschef Jimmy Olsson, som först visade garageplanet och sedan olika lägenheter i det tio våningar höga husen. På översta våningen finns lägenheter på kvadratmeter och med 70 kvadratmeter stor terrass. Inflyttning från och med 1 juli FOTO: För 59 år sedan, , föddes skådespelaren Johan Ulveson i Stockholm.

I år spelar han i musikalen Hjälp sökes! En av anledningarna var nazismens frammarsch i Tyskland sprängde marinen en bottenmina mellan Ornö och Utö i Stockholms skärgård, sedan det kommit tecken på att en främmande ubåt gått mellan öarna.

Under talet rapporterades många misstänkta ubåtskränkningar spred sig giftiga gaser över Landskrona. Det berodde på en stor brand som härjade på stadens soptipp. Landskronaborna uppmanades att inte gå ut. Begravningsgudstjänst har ägt rum i Hjo gravkapell för Sven Svensson, Hjo. Komminister Karl Christensen som var officiant höll griftetal och talade bland annat över orden i Joh 1: Diakon Maria Skoglund läste dikter.

Därefter sjöng solisten Där rosor aldrig dör av D Bergagård. SPF Skövde tillsammans med Skövde kommun ordnade en utflykt, för ett tal äldre, till Norrkvarns slussområde. På Norrkvarn bjöds på kaffe och smörgås och underhållning med allsång tillsammans med Värings Singers. Slussvaktaren Kjell Karlsson berättade både om Göta kanals och om Norrkvarns tillkomst.

Det vackra försommarvädret blev en fin inramning på denna uppskattade årligen återkommande utflykt. Som avslutningsmusik spelades Morning has broken, gaelisk folkmelodi.

Gemensamma psalmer som sjöngs var Var jag går skogar, berg och dalar, Närmare, Gud, till dig samt Härlig är jorden. Minnesstund följde i församlingshemmet. Sven Svenssons minne hade förutom med blommor även hedrats med gåvor till Läkare utan gränser. Trivselträff för seniorer har hållits i Allianskyrkan där närmare ett 50 gäster hade infunnit sig.

För arrangemanget svarade Lions Club Valle, den tidigare Varnhemskretsen av Röda korset och Allianskyrkans syföreningsgrupp.

Arne Martinsson hälsade gäster och medverkande välkomna. Gästerna bjöds på en välsmakande måltid. Hans Kjellstöm svarade för underhållningen med sina två dragspel och han ledde även allsången, sånger som deltagarna önskade. Sammankomsten avslutades med kaffe och jordgubbsbakelse. Arne Martinsson tackade alla som medverkat för en lyckad och uppskattad trivselträff. Vårens fyra bingopromenader är nu avslutade.

Promenaden har gått i den vackra Boulognerskogen och vid varje omgång har den vunnit som haft minst två rader på samma bricka. I en slutlig dragning kommer det att lottas ut en helårsprenumeration av SLA, en weekend med övernattning på ett valfritt Scandic-hotell, konst och resepresentkort från Forellenresor.

Filosofie magisterexamen med huvudämnet biomedicin: Khamou Narsi, Västra Frölunda. Lärarexamen för verksamhet i förskola: Massor med grattiskramar till vår stora kille, från mamma, pappa och Emma.

Robin Gustavsson Grattis, 7 år idag! Grattiskramar till vår härliga kille kommer från Linus, mamma och pappa. Tuva Lindell fyller fem år idag! Ellen B-Klaar Grattiskramar till vår Ellen som fyller 8 år idag, önskar mamma, pappa, Annie och mormor. Lärarexamen för verksamhet i förskola, förskoleklass och grundskolans tidigare år: Vi heter nu båda Lidholm.

Stort tack till alla som var med och gjorde vår bröllopsdag oförglömlig! Julia Jonsson Theo Lundh fyllde 3 år den 30 maj. Hipp, hurra för vår Theobus, många grattiskramar från mamma, pappa och storebror Hugo. Kasper Bäckström Grattis på 1- årsdagen önskar mamma och pappa. Enklast lämnar du din annons till firarhörnan via vår hemsida senast fem vardagar före önskad införingsdag grundskolans tidigare år: Sigoldson Karoline, Lidköping Lärarexamen för verksamhet i grundskolan år 1 7: Bertil Gustafsson Tibro Ev uppvaktning på födelsedagen undanbedes, ej före eller efter.

I minnet vi ser Dig precis som Du var. Anna med familj Henrik. Har du en nyhet? Lång erfarenhet, goda referenser Anders Eriksson kakelanders. Fyra studenter på Högskolan i Skövde varnas av lärosätets disciplinnämnd eftersom de har blivit påkomna med att fuska. Två av dem jobbade tillsammans med en inlämningsuppgift och hade under arbetets gång samarbetat med två andra studenter. Trots samarbetet skulle de ha angett de andra studenterna som källa vilket de inte gjorde.

Den tredje studenten hade plagierat uppgifter från ikipedia andra studentuppsatser vid en hemtenta. Den fjärde studenten hade bland annat plagierat en annan students svar, även det vid en hemtenta. Vill du profilera ditt företag här? Sjukvårdsupplysningen i Västra Götaland får inte längre använda en vanlig fax för att skicka information om patienter, enligt ett beslut från Socialstyrelsen. När en patient bokar tid, via sjukvårdsupplysningen, hos en vårdenhet har uppgifterna av praktiska skäl ofta faxats över.

Efter en begäran har Socialstyrelsen inspekterat företeelsen och granskat patientsäkerheten. Myndigheten menar att vanlig fax inte är ett tillräckligt skyddat sätt att överföre patientuppgifter. Sjukvårdsupplysningen måste höja faxsäkerheten eller välja andra sätt att skicka uppgifterna. Ring eller maila för kostnadsfri offert. Elina Friborg från Skövde var en av de studenter som i tisdags fick stipendium av Handelskammaren i Jönköpings län.

Elina fick kronor ur Gunnar Randholms fond och syftet är att underlätta vid högre studier utomlands. Hon har studerat logistik och ledning på Jönköpings tekniska högskola och tog examen dagen före stipendieutdelningen.

I höst ska hon studera vid Tecnológica de Monterrey i Mexiko. Jag valde Jönköping som studieort till stor del för att det är så lätt att få åka utomlands och studera. Nu ska det bli kul att lära sig ett annat språk, knyta kontakter och uppleva ett annat land. När polisen strax före klockan 16 i går kontrollerade en bil i Tidan hittade de minst kilo koppar plus tio till femton föremål i mässing som man misstänker är stöldgods. Båda greps på platsen och de är välkända av polisen sedan tidigare.

Två unga män rymde från arresten i Lidköping, och fick med sig både arrestnycklarna och en polisjacka. Nu har nycklarna hittats av en femårig pojke som ska få en belöning av polisen. Pojken hade sett att det glittrade i en buske i området där rymmarna greps. Rymningen skedde i förra veckan, sedan arrestdörren satts på glänt för att en av männen sagt sig ha cellskräck.

Händelsen är anmäld som tjänstefel, enligt Nya Lidköpings-Tidningen. Det var stolpe ut från början till slut, säger Våmbstränaren P-O Carlsson. Våmbs damer tog säsongens första seger i den senaste omgången när de besegrade Hörnebo på bortaplan med 2 1. På onsdagskvällen gästade serietrean Töreboda Claesborgs IP och det visade sig bli en övermäktig uppgift.

Våmb var dock nära att ta ledningen direkt i matchupptakten när hemmalaget hade en boll i ribban i första anfallet. Men gästerna kunde i stället ställa om och sätta ledningsmålet på anfallet efter. Snacka om tung start för hemmatjejerna. Vi hade tunt med folk från början och sedan blev det stolpe ut direkt.

Olivia Sandahl hade ett skott i klykan men i stället spelade vi bollen bakåt från vårt innermittfält i momentet efter och de rann igenom. Det var inte den starten vi behövde, konstaterar Våmbstränaren P-0 Carlsson. I paus ledde gästerna med 3 0. I halvek sade vi att kan vi bara få in ett mål så är det match igen. Det är jämnare i andra och vi går in och gör en jäkligt bra insats. Jag byter in två yngre tjejer, Frida Fundahn och Maja Söderberg, som gör A-lagsdebut och de gör det jättebra.

Gästerna utökade tidigt till 0 4 men Våmb hade några chanser i andra men det var närmast symptomatiskt att Olivia Sandahls skott på slutet smet precis utanför mål. Våmbs damer förlorade hemma mot Töreboda med 4 0 men saknade inte chanser att näta, men tyvärr studsade bollen inte hemmalagets väg. Perfekt att ha när trädgårdsmöblerna ska tvättas av! Fryssäker även om slang är ansluten.

För väggtjocklek max mm. Efter fyra säsonger lämnar centern SIK för nya utmaningar. Alexander har under sin tid i SIK varit en viktig kugge och han har med sin lite aviga spelstil och tjuriga vinnarinstinkt satt sin prägel på laget.

Under sina fyra år i SIK tröjan står Alexander noterad för poäng 25 mål och assist på tävlingsmatcher. Vi önskar Alexander lycka till med hockeyn när han nu drar vidare norrut, skriver sportchefen Hans Ljunggren på klubbens hemsida. Sundqvists placeras i Sundsvall hockey och SIK jobbar med att hitta en ersättare och för diskussioner med ett antal intressanta namn.

Skövde AIK var ett nummer större än division 3-laget Vara. Vi kontrollerade matchen från första stund och var det spelförande laget. De första 25 minuterna var helt ok och vi leder också med 2 0 men sista 20 minuterna av första blev vi bekväma och omständliga, säger Skövde AIK: Men vi skärpte till det till den andra halvlek där vi gjorde lite byten. Vi spelade bättre och fick till lite djupledslöpningar och sånt. Hemmalaget räckte inte till kompetensmässigt men försökte spela efter sina resurser.

SAIK ägde mycket boll och Vara fick inrikta sig på omställningar och sedan hade de en och annan farlig fast situation men på det stora hela hade SAIK koll på händelserna. Filip Andersson gjorde två mål och det var positivt att han fick näta. Sedan kamperade Alfred Bengtsson ihop tillsammans med Andreas Uusitalo i mittförsvaret och gjorde det bra. Överlag fick spelare som fått sparsamt med speltid i serien chansen i denna cupmatch. Mittfältet bestod av från höger: Malmö och Helsingborg delade på poängen i toppmötet.

Längst fram spelade Jerry esterberg och Filip Andersson. Den matchen spelas den 9 juni och division 2-laget IK Gauthiod är klar favorit. Redan nu stod det klart att SAIK säkrat spel i svenska cupen nästa år. Då kvitterade inhopparen Álvaro Santos och såg till att Skånederbyt slutade 1 1. Den årige anfallsveteranen hade bara varit på planen i tio minuter när han avslutade ett vackert HIF-anfall med en nick som gick i en båge över Robin Olsen i Malmös mål. Gästerna hade därefter flera chanser att ta hem segern men resultatet stod sig och med det är MFF fortsatt sex poäng bakom serieledande HIF.

Skånederbyt bjöd på mycket: Otillåten pyroteknik på de fullsatta läktarna. Chansrikt och aggressivt på planen. En skada och ett tidigt byte. Allt innan matchuret nått fem minuter. Total derbydramatik inför de åskådarna. Klart att någon skulle göra mål på sitt gamla lag då. Ett misstag av gästernas vänsterback Erlend Hanstveit i den Therns mål såg ut att ha lugnat Malmö, som kom från fyra matcher utan seger.

Men formstarka HIF visade lugn. Sedan klev Álvaro Santos in i handlingen. Laget är klart för konferensfinal semifinal efter att ha slagit ut San Jose med 4 3 i matcher.

Los Angeles vann den avgörande matchen med 2 1 på hemmaplan. Om vägen från Åre till Madison Square Garden, även de tyngre sakerna som hänt, kommer hockeymålvaktsstjärnan Henrik Lundqvist att prata om i sitt sommarprogram.

Den 10 juli är Lundqvist värd för Sommar i P1. Det ska bli kul att prata om den resan som jag har gjort. Uppvuxen i Åre och började spela hockey i en sandlåda på dagis och nu spelar man i Madison Square Garden i New York, säger han till Radiosporten. Förutom Lundqvist är även sportjournalisten Johanna Frändén sommarpratare.

Ökad skuld för Bois Det fanns inga glädjekalkyler när Mariestad Bois styrelse redovisade förra årets resultat. I dag visar budgeten ett negativt kapital på 1,6 miljoner kronor. Det är den verklighet vi har och nu gäller det att jobba framåt, det är ingen idé att titta i backspegeln, sade ordföranden Johan Henriksson vid gårdagens årsmöte.

Ordföranden Johan Henriksson och hans styrelse tillsattes i början av september förra året. Då hade redan fyra månader gått på det gällande räkneskapsåret. Det var inte helt lätt för oss i styrelsen att påverka allt för mycket i den sitsen.

I september hade redan mycket hunnit fastställas, säger ordförande Henriksson, som blev omvald att hålla Bois ordförandeklubba ytterligare ett år. Styrelsen valde att minska antalet ledamöter, från nio till sju. I övrigt var det inte många nyheter i den konstellationen. Övervärderade tillgångar Störst fokus under årsmötet fick ekonomin.

I september visade klubben en total skuld på kronor, när det nyligen avslutade räkneskapsåret bokslut presenterades har skulden ökat till 1,6 miljoner. Den nya styrelsen anser därför att bokslutet från hade varit korrekt om det visat ett minus på 1,2 miljoner kronor. I det nyligen avslutade räkneskapsåret redovisar Bois en förlust på en miljon kronor, men detta påverkas av tidigare års felaktigheter och den egentliga förlusten ska vara Vi har ett stort jobb framför oss och målet är att vi i år ska visa ett plusresultat på kronor, det betyder med andra ord att vi ska minska vår skuld med om ett år.

Det här kommer ta tid, men det är ett arbete alla i föreningen måste vara medveta om att det krävs, sade Henriksson i går. Både organisatoriskt och sportsligt. Det gjordes på sätt och vis mer styrelsearbete där än de senaste 4 5 åren, säger vice ordförande Göran Hjert. För ett par veckor sedan reste en delegation om fyra representanter från Skövde innebandyförening till Malta för att delta i Föreningsutveckling en del i Idrottslyftet i Riksidrottsförbundets och Svenska innebandyförbundets regi.

Tillsammans med deltagare från 30 andra innebandyföreningar från hela Sverige fick man ta del av föreläsningar kring och delta i diskussion om frågor som organisation, ledarskap, mål och strategier. Det var mycket givande och gav en klart djupare insikt i vad det innebär att driva en ideell förening, säger Skövde IBF: På sätt och vis gjorde vi mer styrelsearbete där än de senaste 4 5 åren. Framförallt när det gäller det visionära och planer för var föreningen ska vara om ett, tre och fem år.

En del av fortbildningen är att föreningen i höst ska presentera en verksamhetsplan som ett resultat GOLF av det man fick med sig på Malta. Men Göran Hjert talar också om att det ska ge resultat för det sportsliga arbetet. Det hoppas man ju absolut. Det här är en bra grund för hur vi ska kunna bli attraktiva och locka fler spelare till föreningen vilket i sin tur kan ge en bättre sportslig nivå. Ambition är att växa, även på ungdomssidan, och då är det organisatoriska arbetet vi gör nu viktigt.

Kontaktknytande Veckan på Malta gav också möjligheten att knyta kontakter med andra föreningar, inte minst de fem som man delades in tillsammans med för grupparbete. Vi har redan nu bestämt att vi sex föreningar ska träffas i Skövde till våren och följa upp hur det har gått och utbyta erfarenheter. Dessutom är det redan avtalat att Olofströms damlag, som var i vår grupp, kommer hit och spelar innan säsongen drar i gång. Så de nya kontakterna har redan burit frukt, konstaterar Göran Hjert. I år var första gången Skövde IBF deltog vid utbildningen.

Nu är förenings plan att man ska vara med om 2 3 år igen. Nu hoppas man att det ska hjälpa föreningen att växa. Bagarväckning för stjärnorna Miguel Angel Jimenez. Läskigt tidigt inte bara för publiken. Hoppas vi kan väcka Jiménez, han är inte morgonpigg, säger Peter Hanson.

Det kunde så klart ha varit värre de första spelarna peggar upp redan klockan och publiken får ge sig i väg bra tidigt för att hinna ut till Bro Hof Slott. Golf är som bekant ingen sport för sjusovare, men det har ingen berättat för Miguel Angel Jiménez.

Den karismatiske spanjoren med kännetecknen cigarr och livsnjutarmage gör denna vecka sin Om han nu kommer upp på morgonen. Jag har mitt hotellrumsfönster mot öst, så i morse vaknade jag faktiskt vid klockan 03 när jag plötsligt fick solen i ögonen. I morgon måste jag gå upp vid 05 för att ta mig till banan, vi får verkligen hoppas att jag kommer att vakna, säger Jiménez med ett leende.

Han har vunnit 19 tävlingar på Europatouren, den senaste så sent som i fjol, och spelat i Ryder cup fyra gånger. Då krävs det lite mer än knäont för att ge upp karriären. Jag gillar det jag gör i mitt liv. Jag gillar att spela golf, jag gillar att tävla och funderar egentligen inte på vad jag ska göra nästa år eller inte. Jag är fortfarande lite öm i knät, men har inte ont när jag vaknar på morgonen längre. Jag spelade riktigt bra förra veckan, men entworth passar mitt spel lite bättre än den här banan.

Då gäller det att placera bollen väl, här handlar det mycket om att kunna slå långt, säger han. Miguel är en bra vän till mig, vi har många fina minnen ihop. Speciellt i samband med Ryder Cup och även i fjol, det ska bli riktigt roligt att få spela med honom och Matteo, som är Europas nästa framtidshopp när det gäller att vinna majortävlingar, säger Hanson.

Norra fasad som kan läktaren: Utvändiga LED-skärmar på kortsidorna. Den första konserten står Gyllene Tider för den 27 juli. Men arenan har tagit i bruk innan dess. Jag är övertygad om att det kommer att gynna oss. Vi har många bra bollspelare, säger Rynell. Våra fans är lojala, när de får se arenan kommer de nog vilja åka hit igen. Vi har två varianter som vi väljer emellan, den ena är horisontell, säger Englund.

Samtidigt vill vi ha en öppen och tajt arena. Stormar det in mycket människor så kan de första klämmas ihjäl. Tekniska skydd ska gå att öppna. Det kommer även att finnas mobila nät som kan förhindra att föremål kastas in på planen. Det blir typen golfbollsnät. De är bäst för kameror och sikten. Med en kapacitet på maximalt åskådare och bristande infrastruktur har problemen i och runt Friends Arena före och efter evenemang också varit påtagliga.

Läget är gynnsammare för Stockholmsarenan med tanke på kommunikationerna. Och publikkapaciteten är mindre, som mest Tunnelbanan har en kapacitet på personer i timmen.

Det är självklart en fördel, säger Englund. I juli öppnar Stockholms nya arena, Tele2 Arena. I Tele2 Arena ska det gå att stänga av mellan olika sektioner vid behov, även bakom läktarna. Men just planinvasioner är svåra att värja sig emot.

En planinvasion som i den i Friends senast skulle bli ungefär densamma här, säger Michael Englund, säkerhetsansvarig på den nya Stockholmsarenan. Stockholm kommer snart att få sin andra nya stora arena på kort tid. Tele2 Arena i Globenområdet ska stå klar i juli. Men man kan inte garantera att man ska slippa de säkerhetsproblem som drabbat Friends Arena. Det ska bli jättekul att få äran att representera Sverige igen. Petra Dydiszko att representera Sverige igen.

Det blir mitt nionde raka VM, ler Dydiszko. Nu är man taggad till tusen och jag kommer träna mycket hårt inför VM! Träningsperiod efter ett mästerskap men siktet för det svenska landslaget är redan inställt på VM som kommer att gå av stapeln i Benidorm, Spanien i slutet av oktober. Båda får chansen att spänna musklerna i både mönster och kamp. Det ska bli jättekul att få äran Skövdejuniorer Philip Korkis och Elin Ringqvist kommer innan VM fylla 18 år vilket innebär att de blir seniorer.

Landslagsledningen är mycket nöjd med Philip och Elins prestation under EM men för att ta steget in i seniorlandslaget påbörjas nu en tränings- och tävlingsperiod om 1 2 år. Philip och Elin kommer träna med landslaget framöver och det tidigaste landslagsmålet är seniorem för deras del, förklarar Dydiszko.

Senaste Europamästerskapet i Taekwondo arrangerades i Skövde första helgen i maj. Några passade på att springa och ta tillfället att komma upp i de fem starter som krävs för att sedermera få plakett. Den utdelas i samband med avslutningen på Arena Skövde om två veckor, onsdagen den 12 juni, och då bjuds det även på tårta.

IFK Skövde kunde också glädja sig åt att ett antal förstagångslöpare fanns på plats. Ett gott betyg för proppen. Det var för övrigt mycket goda förutsättningar denna kväll med 14 grader och regnfritt. På slutet tittade till och med solen fram. Klass 1 korta banan: Johannes Claesson, Klass 2 Långa banan: Peter Björk, Klass 3 Korta banan: Michael Olsson, Klass 4 Långa banan: Tommy illson, Klass 9 Långa banan: Cecilia Johansson, Klass 12 Korta banan: Therece Nielsen, Klass 13 Korta banan: Astrid Larsson, Klass 16 Långa banan: Hanna illson, Klass 16 korta banan: Rebecca Sjöstedt, Klass 17 Långa banan: Sara illson, Klass 18 Långa banan: Ardian Gashi, Mattias Lindström.

Hemmalaget startade bra och kopplade grepp om matchen inte minst genom tre mål och Tidaholm ledde med 3 0 efter 35 minuter. Vi gjorde en riktigt bra första halvlek där vi låg rätt och störde dem högt upp, säger Tidaholms tränare Mikael Swärd. Elfsborg reducerade strax före pausen och det gav dem energi inför andra halvlek.

Boråslaget tryckte på och fick också utdelning. Segermålet kom fem minuter före full tid och skickade kamratgänget ur DM. Skrapa och Vinn i SLA: Samma regler som för vanliga tips. Skriv ner den rad ni tror blir den rätta. Endast kupongen i tidningen gäller. Självfallet rör det sig om en enkelrad utan gardering. Vinstsumman varje vecka är trisslotter för kronor. Fördelningen sker efter varje omgång. Om en ensam vinnare får in tretton rätt får han hela 10 av de 15 lotterna. Kuponger som inlämnas därefter förklaras ogiltiga.

Skriv er rad även på utsidan av kuvertet. Övriga kuvert deltager inte. Rätt tipsrad presenteras i måndagens tidning. Vinnarna presenteras varje onsdag. Jonathan Quick 96,0 procent. Antti Niemi 88,9 procent. Los Angeles vidare med 4 3 i matcher. Långa 17 st , m: Men trots att Väring fick spela med en man mer i en dryg halvtimme lyckades inte gästerna få hål på Ardala. Vi har lägen och ska inte behöva lämna planen mållösa.

Oavgjort och en poäng vardera hade också varit rättvist sett till spelet men tyvärr är vi inte tillräckligt noggranna den sista tredjedelen, menar Väringstränaren Magnus Tapper och fortsätter: De gör mål i Sedan trycker vi på men tyvärr får de 2 0 med ungefär tio minuter kvar, det var misstänkt offside, och det tar udden av oss även om vi sedan hade en boll på mållinjen.

Det ville sig inte. Vi hade lägen men satte inte dit bollarna. Men nu till klänningen ; visst är den snygg? Har inte fotograferat den själv ännu, men det kommer. Så lånar bilder från Bonprix. Jag tog en storlek större än vad jag brukar, eftersom materialet verkade lite tajt.

Fast det gör inget, den sitter lika bra ändå. Det jag alltid stör mig på när man köper en klänning är att den ska vara så urringad vid brösten. Typ att det inte är någon söm där, så tyget åker ner till naveln. Men denna klänningen hade en stark söm som håller uppe tyget snyggt vid brösten. Kan säga att det är en klänning för ALLA! Pojkvänner Har du någon pojkvän nu?

Är du kär just nu? Har du varit förlovad? Om ja, hur många gånger? Hur länge varade ditt längsta förhållande? Jag minns faktiskt inte mitt längsta förhållande. Antar att det var med en av killarna som jag var förlovade med.

Jag har varit med om hot, att man tröttnat på varandra, att jag inte gillat killens föräldrar med mera. Vem var din senaste pojkvän? Fast det var inte seriöst, det var kanske en vecka. Sex Är du oskuld? Ingen kille kollar ens åt mitt håll. Alla andra i min omkrets har haft sex, men inte jag. Vad gör jag för fel? Du borde kanske vända dig till Ungdomsmottagningen?

Det finns någon där ute för alla, tro mig. Vem hade du sex med första gången? När hade du sex senast? Syns det utanpå ifall man har haft sex? Men jag har aldrig kunnat se på någon om den haft sex eller inte. Då kan man se ett litet tecken som typ att den är extra glad.

Något som jag har stört mig på riktigt länge är att skolan lägger sig i vad man gör på fritiden. Det har dom inte ett skit med att göra. Men väljer jag att göra något olämpligt på min fritid så har dom inte med det att göra. Jag är riktigt trött på det! Vet andra som också haft detta problemet. Alla håller med mig! Om någon ska klaga på vad jag gör på min fritid så är det mina föräldrar, men det gör dom inte?

Samma sak gäller vad jag skriver i min blogg. Det är väl upp till mig? Visst, skolan kan ha synpunkter på det jag skriver. Men säg inte åt mig vad jag ska skriva eller inte. För jag lyssnar inte! Jag har ett liv utanför skolan, där jag gör exakt vad jag vill. Vill jag dricka alkohol, då gör jag det. Kommer säkert hamna i ett "krismöte" pga detta inlägget. Men jag menar faktiskt inte bara min skola. Var glada att vi håller oss vid en dator? Fast det skulle inte ni heller kunna klaga på, för det är en sak vi hade valt själva?

Ni har själva varit unga! Måste också skriva om mitt favorithalsband. Det är från Silverbiten. Det tycker jag att ni ska göra. Sedan jag satte på mig detta halsbandet så har allt gått så himlans bra. Skolan har fungerat, hästeriet har fungerat, kärleken har fungerat. Ja, allt har gått bra! Visst kan saker bli bättre, men man kan inte få allt här i livet. Samma månad som jag fyller år i. Passar till alla outfiter enligt mig.

Nu kommer jag skriva något som kommer göra många upprörda. Men ta det lugnt! Jag ska söka hjälp för det, jag lovar er alla. Det är inte mitt fel att det blivit såhär. Jag kan inte hjälpa att jag sitter fast i skiten. Det är inte det att jag längtar efter smärtstillande, för det gör jag inte. Men min kropp fungerar inte som den ska om den inte får smärtstillande. Det är inte jag! Pratade med en person om detta häromdagen. Hon tyckte givetvis att jag skulle söka hjälp för detta.

Det är mycket vanligt att man blir beroende av just smärtstillande. Speciellt om det är narkotikaklassat som det är i mitt fall. Känner mig som värsta knarkaren? Men det är jag verkligen inte. Jag tar det för att slippa smärtan, inget annat. Men min kropp vill ha det i sig jämt för att kunna fungera normalt. Och det ser jag inte som normalt? Någon annan som har råkat ut för detta? Jag vill veta allt!

Vart ska man vända sig för att få bort beroendet? Med henne kunde man göra allt, hon ställde upp på det mesta. Tyvärr fick jag ta bort henne förra året pga en skada i knät. Vad är alla dina hästars namn? Vad är mankhöjden på alla dina hästar?

Varför har du inte kvar tidigare hästar? Det gjorde även hennes föl. Är Samira lycklig så är jag lycklig! Tyvärr fick jag ta bort henne då en gammal skada uppstod i hennes knä. Det sved otroligt mycket! Pappa red alltså bara henne under tiden hon var med föl. Det skulle inte vara rätt för varken mig eller henne om jag hade kvar henne.

Idag bor hon hos en kvinna i Dalarna som tidigare har varit i kontakt med Krizzies släkt. Ridskolan Har du gått på ridskola? Men det var när jag var liten, tröttnade ganska fort eftersom det hela tiden kom in nybörjare i min grupp.

Vad hette din favoritponny respektive favorithäst? Favorithästen var Nikita, den hästen var ljuvlig. Ett fullblod med en motor som aldrig stannade! Kommer nog aldrig komma tillbaka på tävlingsbanorna som det ser ut idag. Men någon clearround kanske det blir.

Jag som var med i hopplaget kom högre i dressyr med en hopponny? Ja, det är sjukt men sant! Vad är ditt mål inom tävlingslinjerna? Jag kanske aldrig kommer tävla igen, det beror på.

Hur högt har du någonsin hoppat med ponny respektive häst? Vilken är din favoritgren? Men nu när jag är lite smått rädd för att hoppa så kommer jag att satsa mer på dressyren. Ja, då var det nästan bestämt. Vill faktiskt inte avslöja något riktigt än här i bloggen. Vet att pappa är riktigt glad. Känns som om han är gladare än mig?

Äntligen kommer allting lösa sig. Det hoppas jag i alla fall. Inget kan gå fel med denna saken. Jag älskar tanken, jag älskar idén, jag älskar ALLT! Känslan går inte riktigt att beskriva. Någon form av kärlek finns inom mig.

Jag som tidigare har skrivit att jag inte vill ha någon pojkvän just nu. Kanske hade jag fel? Vet också att jag skrev att om den rätta dyker upp så är det en helt annan sak. Men hur vet man om den rätta dyker upp?

Är Facebook den rätta sajten till att dejta? Som ni kanske märker så är min julkalender borta? Tänker inte gå in på detaljer, men den är i alla fall borta nu. Hade inte heller tid med den. Kanske kommer en nästa år, vem vet?

Det var längesen vi hade det. Typ ett år sedan eller något? Det är ju inte heller roligt om man inte har nya, fräscha spel? Men nu har vi det! Spelen som jag fick i julklapp av bröderna Akimovic. Då får vi se om dom är så roliga som dom verkar vara. Sedan åker Aleks hem till Lerum idag. Det kommer bli riktigt tomt utan honom. Fast han ska ju fira jul med sin familj. Det är ju klart? Men vi ses vid nyår, så det är inte jättelångt tomrum precis.

Det är en mycket trevlig människa det där. Varför har jag inte träffat honom tidigare? Man träffar alltid dom roligaste människorna sist i livet känns det som. Julfesten var hos Eddi. Förstod aldrig varför, men okej? Men ja, dom var ju i alla fall röda. Ingen annan hade ju heller varit seriös med maten. Sedan kom vi till julklappsutdelningen. Eftersom alla inte firar jul som var med så blev det lite vid sidan om typ.

Hur sjuka var inte dom spelen? Av Diana fick jag ett superfint nagellack, ett sådant som jag verkligen ville ha. Är det något som jag behöver nu så är det att färga håret. Och det gör jag inte själv! Det är skyddsänglar som ska skydda dom i livet. Dom blev jätteglada för dom! Dom garva typ i flera timmar kändes det som! Tänker inte berätta mer vad som hände under kvällen. Inget olagligt hände i alla fall, så ni kan vara lugna. Men man måste ju få ha ett privatliv också?

Vill ju gärna ha lite kvar av min ungdom, haha. Oftast så blir det ju galnare än på själva huvudfesten, haha. Blev inte mjukisbyxor för våran del. Vi körde på porriga tomtar istället. Tänkte ha mina svarta pumps, men mitt knä går inte med på det.

Så blev mina svarta stövlar. Kanske inte jättesnygga, men bekväma. Sedan kom vi på dumma som vi är att vi skulle också ha med något till "julbordet". Så vi cyklade till Coop Forum i halv snöstorm. Väl där inne så glömde Melissa av vad hon skulle göra där. Det var så att alla skulle ha med sig en röd eller vit sak till "julbordet". Finns ju ganska mycket att välja på? Kanske har kineserna kräftor på sitt julbord? Bella valde en röd ost, förstod aldrig varför.

Men god var den! Vi försökte lära oss att prata göteborska. För vi ville imponera på Aleks. Men det gick inte så bra, så vi fick ta hjälp av Youtube, haha. Då gick det bättre, men långt ifrån normalt. Hon blev typ kär direkt! Men jag dricker inte vodka längre, så blev bara att smaka lite. Vet att det kanske bara blir lite innan jag hittar något annat intressant.

Inte så värst farligt med disken, men det luktar äckligt i köket. Antagligen är det soporna, usch. Dålig människa jag är! Där står ju uppgifter om mig som jag inte vill att någon ska komma åt. Därför är det bättre att bränna det direkt hos mina föräldrar. Om jag har tid som jag antar att jag har så ska jag sätta mig med skolarbeten. Jag har verkligen fart nu med läxorna! Ska göra juridikprovet på tisdag istället. Varför är det så svårt att hålla ordning i lägenheten förresten?

Kanske beror det på att ingenting är klart? Får ryck på denna jävla röran! Trodde dom skulle bli sura, men nejdå. Dom har väl själva dåligt samvete över att min lägenhet alltid kommer i sista hand.

Blir att blega film eller något. Vet nog en film som jag vill se, men som Aleks inte vill se. Ja, han slaggar hos mig igen! Och nej, vi är inte ett par. Han kunde välja att sova hos Momo eller någon annan, men han tycker jag är bäst? Inget konstigt med det inte. Kommer blogga otroligt mycket senare idag, så ni får verkligen läsa då. Allt från julklappstips till mitt nya beroende. Kommer även ge svar på era frågor.

Får ju otroligt många frågor dagligen från er läsare. Dom flesta är trevliga, men finns ganska konstiga frågor också. Men har delat upp frågorna i olika inlägg, så det blir om hästar i ett inlägg, kärlek i ett osv. Men nu orkar jag inte skriva mer, för vi ska se film. Tänkte säga en jätterolig sak! Eller söta hästar kanske man säger? Det är ju inte bara en, utan flera. Har saknat en speciellt där. Så har med mig morötter för att fjäska lite, haha. Kanske tar några bilder, det får vi se.

Idag är det bara sju dagar kvar till julafton. Visst är det sjukt? Jag är ju som sagt nästan klar med julklapparna. Har några kvar, men dom går fort att handla. Tror inte att jag har beställt något mer?

Bara min julklänning som jag ska hämta ut idag. Ska även skicka ett paket också, fast jag tror frakten går på mer än vad jag sa. Skickar inte paketet om frakten är högre, då måste köparen betala mer. Hatar att skicka paket, alltid så krångligt. Vad tycker ni förresten om "årets julklapp" enligt mig? Alltså godis från gotterian. Vaknade imorse vid Men såklart jag inte var det. Men haha, hur ofta är man på hotell eller? Men så orkade jag bara inte, så jag somnade om.

Så tog mig tid att blogga lite. Nu ska jag ändå försöka att läsa på till proven imorgon. Vet att jag pluggar bäst på kvällstid, eller ännu bättre under natten, men ska bara läsa igenom det en eller två gånger nu. Sedan måste jag göra klart Svenska B-uppgifterna som jag har på den stationära datorn. När jag skickat det till pappa eller direkt till läraren så kan jag lämna det från mitt huvud.

Just det, måste göra lite Svenska A också, har typ tre småsaker kvar där. Det går ju fort enligt mig. Jag har börjat att smörja in mig rejält på morgonen. Men det är det värt. Dessa produkter kan du köpa på hudvårdsbutik. Börjar med denna; tvättar ansiktet. Avslutar med denna som är Body Milk. Åsa Skyttberg från Domsjö. Bloggvärlden Vem anser du som bästa bloggaren? Tänker inte säga att det är jag, för det är det inte.

Jag tycker inte heller att man klassar bloggare. Bloggare är som författare, fast utan gränser. Dom är helt vanliga människor som kanske tror lite för mycket om sig själva. Jag varken hatar eller älskar dom. Vet dock mer om Kissie då jag har träffat henne.

Det har ju gått flera rykten om dig på en skvallerblogg, stämmer dessa? Det är inte ofta skvaller stämmer överrens med verkligheten. Jag har inte varit utbränd pga bloggandet, inte heller i privatlivet. Den där människan som driver den skvallerbloggen har inget liv tydligen Lyssnar du på folk när dom säger åt dig att inte lägga ut namn eller bild på dom i din blogg?

Men ibland är det svårt att få tag på människorna som jag kanske tagit bild på. Så då lägger jag ut ändå. Skulle någon senare skriva till mig att jag ska ta bort bilden på dom så självklart gör jag det.

Djur Vad har du för djur nu? Honkaninen är förhoppningsvis med bebisar, så snart får vi tillökning i familjen. Men dessa kommer att säljas så fort dom blir tillräckligt stora. Köper också en ny häst inom några veckor förhoppningsvis. Jag kör ju inte heller strikta regler på GI-metoden, ibland slinker det ner en chokladbit i magen. Men det spelar ingen roll, för jag rasar ändå i vikt. Att bara dricka näringsdrycker är inget som man går ner i vikt av.

För när man sedan ska börja äta så går man upp dom kilon som man gått ner. Man kan ju köra GI-metoden tillsammans med näringsdrycker, det gör jag. Plus att jag dricker ett glas C-vitamin om dagen. Vad brukar du göra på nätet? Inte för att bloggen är något jag gör när jag har tråkigt, men då blir stunden roligare. Sedan beställer jag ju saker till mig själv eller julklappar som det har varit ett tag nu.

Vill gärna ha ett privatliv också. Men ni får gärna mejla saker till mig, blir väldigt glad av det. Skickar sakerna samma dag som jag ser pengarna. Svårare än så är det inte? Tror jag vet varför jag mådde så himla bra igår. Det måste bero på dom smärtstillande tabletterna? Men så fort jag tog två Citodon så lugnade jag ner mig. Varför används inte smärtstillande tabletter så som Citodon, Tramadol med mera till folk med panikångest? Dessa tabletter hjälper ju betydligt mer än ångestmedicinen.

Citodon är kanske inte så himla bra, med tanke på att man blir rätt hög av dom. Dessa tabletter innehåller ju Kodein, vilket är narkotikaklassat. Men Tramadol borde ju fungera? Jag ska allt kolla upp det här. Har jag sagt det? Min hud blir så mjuk samtidigt som alla äckliga bakterier försvinner. Dom kommer från alcon. Jag tycker att fler ska börja använda dessa, för man blir inte besviken. Har man dessutom finnar eller plitor i ansiktet så försvinner dessa med hjälp av Supranettes.

Det är ju inte så konstigt eftersom jag är en kvinna. Det är helt normalt! Men jag har inte alltid varit sådan Var en hiphop-tjej så det stod härliga till. En kille som jag hade kontakt med då. Älskade Eminem på den tiden också. Men tillbaka till mitt utseende Jag fixade inte håret eller något sådant. Hade förresten ingen bygel-BH heller. Gick alltid runt i sport BH: Idag kan jag bara skratta åt detta. Just det, jag hade sådana där stora luffarskor också. Släpade fötterna när jag gick, haha.

När höstterminen gick mot sitt slut i årskurs nio så ändrade jag mig. Antar att jag slog i huvudet som min goda vän Arvid skämtade om. Sedan började jag köpa tjejiga toppar som var lite smått urringade. Jag köpte även två par jeans som jag nästan bodde i. Sedan dess har det bara gått framåt i kvinnas värld för mig. Det är inte det enda som jag gör. Ja, kvinnan har hittat ut ur min kropp!

Jag följer inte modet exakt, men jag är inte efterbliven när man snackar om sådant. Använder bekväma kläder som ändå är inne. Älskar att bära klänning, vilket jag vägrade förr. Använder klackskor, stövlar med mera. Det är en stor skillnad va? Dock plattar jag inte håret lika ofta som förr. Idag är jag ganska nöjd med mitt hår som det är. Det får ju inte vara världens knullrufs, men när det är lite vågigt är helt okej. Jag kom på att jag har två omprov på torsdag i skolan.

Ska göra om Svenska B-provet som jag gjorde tillsammans med 3HA tidigare i höstas. Var inte påläst då, visste inte ens att dom skulle ha prov. Hoppade ju in i deras klass då min egna klass var ute på APU. Så måste läsa på det omprovet, vill ju i alla fall ha ett G. Läser jag på så kommer jag att få det. Passar ju perfekt att tillbringa mina lediga dagar att läsa på prov. Var faktiskt inte sarkastisk! Sedan ska jag göra ett juridikprov i Småföretagande B. Tror inte att jag klarar det, men får hoppas.

Har inte riktigt förstått mig på juridik än, då jag missat den delen på lektionerna. Kommer givetvis göra mitt bästa på provet, för jag vill ha bra betyg. Sedan så är jag väldigt intresserad av just Småföretagande B då jag själv är egen företagande. Skulle säkert ha klarat det, men eftersom jag inte mådde så bra så fanns inte lusten. Kommer sitta så länge som jag måste, oftast är det inte så länge. Har ju ett jävla bildminne som hjälper mig, vilket jag tycker själv är bra.

Tyvärr har en lärare gett mig IG pga det, får man göra så? Jag kan ju inte hjälpa att jag har ett bildminne. Men men, alla lärare är inte bra. Så önska mig lycka till inför båda proven på torsdag y. Det är typ bestämt nu vart jag ska vara på nyår. Åker till Kode som ligger typ utanför Göteborg. Vet inte om det är en stad, by eller bonnhåla? Det lär jag ju märka Ska åka till Filip som bor där. För er som inte vet vem Filip är så är det killen som jag träffade på en fest i somras.

Dock var jag ganska full så minns honom inte så jättebra. Jag minns också att jag bjöd hem honom, men min pojkvän som jag hade då blev ganska sur. Haha, fy fan för honom säger jag bara. Men i alla fall Har nog aldrig varit där tidigare. Ska kolla med pappa som har koll på Göteborg-trakterna. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på än, kommer inte bli världens fest. Men dricka alkohol kommer vi göra.

Vet ju att min släkt läser min blogg, så ni kan vara lugna. Det blir nog en ganska lugn nyår, fast inte så lugn som den senaste. Till er som har mitt mobilnummer; förlåt om ni inte kan ringa mig. Jag vet inte vad det är med min telefon, men den är knas. Ibland ingen mottagning när jag ändå är hemma brukar ha full täckning.

Har fått klagomål från de jag pratar med att det låter konstigt från min telefon, typ som att jag är på Arlanda flygplats. Kanske är dags att lämna in den? Någon som är duktig på Iphone 4 borde kolla upp den.

Vet att jag tappade den i ett glas med Fanta tidigare i år, men den fungerade efteråt. Skulle min mobil krångla nu att jag tappade den i Fantan för ett år sedan? Nej, då hade den skapat problem redan innan. Men alla mobiler blir ju gamla efter ett tag. Fast jag har haft min mobil i lite över ett år bara. Så jag tror inte att det är ålderstecken Naturdiet Shake Dagens klädsel: Har umgåtts med vänner. Take That - Kidz Dagens planer: En häst att rida på. Har inte ätit något direkt idag. Att jag hittade Coca-Cola i kylskåpet.

Att jag hittade Busungarna att ladda ner. Otroligt uppåt, tror det var bästa dagen på länge. I natt somnade jag klockan Inte kul när man har varit aktiv hela dagen. Så lägger mig tidigt ikväll, bäst för alla.

Skulle egentligen träffat några vänner, men jag skulle bara vara grinig. Inte kul för dom liksom? Fast helgen fick ett bra slut; jag sålde min häst. På måndag får jag mer pengar. Ska betala dom sista räkningarna från min julklappshandel på nätet.

Sedan är jag typ klar med det, några julklappar kvar bara. Fast dom får mamma betala. Vill ju ha lite cash att leva livet på. Fast det gör jag ju jämt Får ju saker hela tiden, eller så beställer jag på nätet. Men nu ska jag nog lugna mig med att handla på nätet. Har ju typ allt jag vill ha redan. Missade ju studiebidraget denna månaden, så är minus kr. Fick ett sms från Aleks där det stod "Du skulle varit här, vi super ner Gunde!

Fatta att jag vill vara där. Att supa ner Gürkan är inte lätt, men dom har lyckats en gång tidigare. Då var inte jag heller med Plus att jag går på Citodon. Men får bli nästa helg istället, för Aleks kommer stanna i Lidköping hela nästa vecka också. Tänkte först inte skriva detta, men gör det ändå. Imorgon är det kanske sista gången jag ser Krizzie. Får hoppas att dom väljer att köpa henne. Det känns så i alla fall. Fast de har med sig transport ifall de vill köpa henne. I hope, i hope!

För köper dom henne så kommer en ny häst till mig. Får hoppas att allt går igenom med min "nya" häst. Det skulle bli den bästa julklappen i sådana fall, fast jag betalar hästen. Så håll tummarna för att allt går bra imorgon! Har varit ganska nere nu i några dagar. Det beror på saker som hänt.

Saken var att det inte skulle bli så stort, men nu har det blivit jävligt förstorat. Försöker att inte tänka så mycket på det, men tankarna finns där ändå. Jag kan inte berätta vad det handlar om, men mina närmsta vänner vet. Försök inte att få reda på det, för jag vill inte att alla ska veta det.

Vill jag att någon mer ska vara inblandad så tar jag kontakt med den personen. Som det är just nu är det redan tillräckligt många. Det är inget som jag själv satt mig in i, utan det bara blev så. Har förresten ingen skola imorgon, är ledig. Dom andra ska ha utvecklingssamtal, haha.

Om Aleks är kvar här så får han hjälpa mig. Han ska ju tydligen vara smart. Kan även försöka bli klar med Svenska A. Så jag har lite att göra Ja, om inget annat händer. Men det tror jag knappast. Jag kommer ge er julklappstips igen , fast tänkte mest tipsa om dom billigaste julklapparna.

Men det är inte därför min blogg finns. Nej, det är för att jag måste få ur mina tankar. Fan vad pigg jag var när klockan ringde. Men nu vill jag bara somna om. Ska se om jag kan få G i Matte A också. Troligtvis inte, men man kan ju alltid hoppas. Blir ingen mat med mig eftersom Naturdiet Shake-mixen inte alls smakade gott. I över två veckors tid har jag haft ont i magen. Det har inte varit hunger eller magkatarr. Har tänkt att det går över efter några dagar, men nejdå. Förra veckan hade jag feber också, antagligen var jag magsjuk.

Men smärtan har inte gett med sig, varken i magen eller i mjälten. Sköterskan som jag pratade med trodde att det var en liten blödning i mjälten. Fick aldrig någon tid där, för vårdcentralen hade fullt med bokningar igår. Sköterskan sa att jag kunde komma på drop in-mottagningen.

Orkar fan inte sitta i tusen år för att träffa en läkare, som sedan är helt fuckad i huvudet. Ja, det är svensk sjukvård Tog en lussebulle förut, men den stannade inte kvar. Blev aldrig illamående, men kände igen spänningarna i käken. Har ingen feber, vilket är jävligt tur.

Men varför spyr jag? Måste ändå till skolan imorgon. Som man kan läsa på Facebook så snöar det i Skara. Visst, det är väl mysigt till en viss del. Blir ju ljusare ute också. Men idioterna i Skara kan inte ploga.

Antagligen är det efterblivna IV-barn som plogar. Förut så mediterade jag. Äntligen har jag börjat med det igen! Man känner verkligen hur den onda energin försvinner från kroppen. Jag kan även kommunicera med dom på andra sidan. Har många frågor som ingen i denna världen kan svara på. Men på andra sidan finns alla svar. Det är min räddning kan man säga. Kanske slipper jag sömntabletterna efter ett tag? Man kan ju alltid hoppas. Det är en underbar känsla som sprider sig i kroppen.

Glädjen rusar runt som aldrig förr. Vill ni ha tips på hur man mediterar på bästa sätt? Jag tänkte dela med mig av hur jag mediterar. Det gäller att hitta sin väg i meditationen I fredags var jag hemma hos mina föräldrar dock var inte pappa hemma. Inte det roligaste programmet men Senare såg vi Sällskapsresan när dom är i utlandet. En mysig film, man får många glada skratt. Jag gillar alkoholisterna i filmen bäst, haha.

Jag gjorde inte så mycket mer i fredags, var ju precis "friskförklarad" efter att ha varit magsjuk hela veckan. Ikväll får jag finfrämmande, alltså mina kusiner. Vi ska se på filmer i mängder, äta pizza fy mig! Jag har köpt Coca-Cola till oss, inte bra för mig, men jag har inte druckit det på hur länge som helst. Så idag blir det lite speciellt, får träna bort det senare. Nu har jag ont i mitt knä igen också Igår sålde jag mitt löpband som var alldeles för segt för mig.

Fick 1 kronor för det, så gick plus på den affären. Tyvärr försvann typ alla pengarna nu Varför måste julen alltid bli så dyr? Fast 99 kronor gick för min nya domän till webshopen. Sedan när jag får mina pengar från SMS-guld som jag hoppas att jag får blir det att beställa hem varor till webshopen. Fick inget studiebidrag denna månaden, men förstod inte varför. Visst, jag har varit mycket frånvarande, men har aldrig blivit utan det tidigare?

Skolan var så mycket bättre förr Ni vet vad jag menar. Är hemma hos mina föräldrar ikväll. Är fortfarande sjuk, men bättre. Enligt min moster så smittar jag inte andra. Så mina kusiner kommer förhoppningsvis sova hos mig imorgon. Gick upp klockan Men det blev tyvärr inte det Jag fick sjukanmäla mig deras telefonsvarare piper inte längre. Så blir att vara hemma idag IGEN! Skönt att öva inför proven som kommer om två veckor.

Vill ju få godkänt, det vill väl alla? Ska ju ge järnet nu enligt en vuxen människa. Och det lovar jag! Jag heter Malina och är 22 år. Jag reser utomlands varje månad i princip. Hem Om mig Kontakt. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Höll du några av dina nyårslöften? Dog någon som stod dig nära? Vilka länder besökte du? Är det något du saknar år som du vill ha år ? Vilket datum från år kommer du alltid att minnas?

Vad är det bästa som hänt dig år ? Har du varit sjuk eller skadat dig?